Έφυγαν από τις τράπεζες ένα εκατομμύριο ραβασάκια! - Θα προτείνουν στον δανειολήπτη να πληρώνει... ενοίκιο στο σπίτι του! (Βίντεο)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Οι τράπεζες έστειλαν ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης τους περισσότερο από ένα μήνα

- Οι δανειολήπτες καλούνται να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα με τα οικονομικά τους στοιχεία μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου
- Μεταξύ άλλων, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμείνει ο δανειολήπτης σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο!
- Τριπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις δανειοληπτών για υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη
- Από 1η Ιανουαρίου το “μαξιλαράκι” προστασίας της πρώτης κατοικίας για μια τετραμελή οικογένεια από τις 450.000 ευρώ αντικειμενική αξία πέφτει στις 220.000 ευρώ!
- Το ΥΠΟΙΚ έδωσε προθεσμία 47 ημερών να προσκομίσουν οι δανειολήπτες όλα τα δικαιολογητικά

Ουρά κάνουν οι δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια στα ειρηνοδικεία, προκειμένουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, που αυστηροποιούνται με το νέο έτος.
Τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη έχουν τριπλασιαστεί, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2016 αλλάζει το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. 
Με το νέο έτος θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τους αιτούντες ενώ το “μαξιλαράκι” της προστασίας της πρώτης κατοικίας για μια τετραμελή οικογένεια από τις 450.000 ευρώ αντικειμενική αξία πέφτει στις 220.000 ευρώ.
Το ΥΠΟΙΚ έδωσε προθεσμία 47 ημερών στους δανειολήπτες, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016, να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά.
Την ίδια ώρα οι τράπεζες έστειλαν ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.
Όσοι παραλάβουν τη σχετική επιστολή, καλούνται από τις τράπεζες να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα αναγράφουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια. Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμείνει ο δανειολήπτης σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο!

Όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν “μη συνεργάσιμοι“ και κινδυνεύει το σπίτι τους με πλειστηριασμό! newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS