Κύκλωμα εκβιαστών «χτυπά» την Αιτωλοακαρνανία

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Σπέρνουν τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες –   Δεκάδες καταγγελίες στην αστυνομία Παριστάνουν τους αστυνομικούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Μορφή χιονοστιβάδας
έχουν αποκτήσει τις τελευταίες μέρες και στην Αιτωλοακαρνανία, τα κρούσματα κυκλώματος απατεώνων, που τηλεφωνούν σε γονείς με το πρόσχημα ότι μπορούν να παρέχουν βοήθεια στα παιδιά τους, τα οποία δήθεν προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα! Η αρχή έγινε προ ημερών στην Πάτρα, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν απανωτά κρούσματα στο Αγρίνιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Τα μέλη του κυκλώματος
εκβιαστών (που για την ώρα παραμένει άγνωστη η περιοχή που εδρεύουν) προκαλούν τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς, μήπως και τα υποψήφια θύματά τους πέσουν στη φάκα. Ήδη στο Αγρίνιο έχουν σημειωθεί πάνω από 10 περιστατικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 4 έχουν καταγραφεί μόνο στην Σκουτερά. Οι εκβιαστές τηλεφωνούν σε σταθερά τηλέφωνα με απόκρυψη αριθμού αναφέροντας αρχικά στους γονείς ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται στην αστυνομία. Στη συνέχεια ζητούν χρήματα, ώστε ο γιός ή η κόρη να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν την παραμικρή δικαστική εμπλοκή. Τις τελευταίες μέρες η τοπική αστυνομία έχει δεχθεί βροχή καταγγελιών ενώ έχουν υποβληθεί και μηνύσεις κατ’ αγνώστων από παρολίγο θύματα, για το αδίκημα της εκβίασης. Οι αστυνομικές έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την χώρα να προσπαθούν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης να εντοπίσουν τα ίχνη του κυκλώματος. Μάλιστα οι κατά τόπους Εισαγγελίες έχουν καταθέσει αιτήματα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ στην επιχείρηση των αρχών συμμετέχει και η πολυδιαφημισμένη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.         
Σημειώνεται, πως ανάλογες απάτες με τα τηλεφωνήματα που σπέρνουν τρόμο σε οικογένειες είχαν εξιχνιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στους νομούς Αττικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Καβάλας, Ξάνθης και Βοιωτίας
Σύμφωνα με όσα είχε
αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ. οι απατεώνες παριστάνοντας άλλοτε τους αστυνομικούς, και άλλοτε τους γιατρούς ή δικηγόρους τηλεφωνούσαν και προσέγγιζαν – συνήθως- ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι θα παρείχαν βοήθεια στα παιδιά τους, που υποτίθεται είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο ανθρώπων!
«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα. Μετά από λίγο όμως κατάλαβα ότι πρόκειται για απάτη και ευτυχώς που διατήρησα την ψυχραιμία μου και δεν ενέδωσα στις πιέσεις του εκβιαστή. Κατέθεσα μήνυση στην αστυνομία αυτό ο εφιάλτης θα μου μείνει αξέχαστος. Εύχομαι άμεσα η αστυνομία να τους συλλάβει, έτσι ώστε κανένας άλλος γονιός να μην περάσει την λαχτάρα που πέρασα εγώ» ανέφερε στη «Σ» ένα από τα παρολίγο θύματα της σπείρας.

Απορίας άξιο πάντως είναι το γεγονός της ελλιπούς ενημέρωσης από την πλευρά των αρχών την ώρα που η δράση των απατεώνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS