«Γολγοθάς» για εκατοντάδες διαβητικούς στο Αγρίνιο

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Τελείωσαν οι ταινίες σακχάρου στο νοσοκομείο – Τις αγοράζουν από μόνοι τους οι ασθενείς!

Την αναλγησία του Ελληνικού κράτους και την κατάρρευση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αποδεικνύει περίτρανα η ταλαιπωρία εκατοντάδων διαβητικών στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή, με άμεσες συνέπειες στην υγεία τους.

Ο λόγος κυρίως για τους ανασφάλιστους διαβητικούς, για ανθρώπους που μπαίνουν πλέον σε δεύτερη μοίρα, σε σχέση με τους έχοντες να αγοράσουν φάρμακα και αναλώσιμα υλικά όπως ταινίες σακχάρου και βελόνες. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ» το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει ξεμείνει από ταινίες σακχάρου εδώ και περίπου 2 χρόνια, ενώ λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών, το διαβητολογικό γραφείο του νοσηλευτικού ιδρύματος εφημερεύει μόλις μία φορά την εβδομάδα την ώρα που χρειάζεται να καλύψει τις ανάγκες δεκάδων διαβητικών από την περιοχή.

«Με όλες τις δυσκολίες μηνιαίως από το διαβητολογικό γραφείο του νοσοκομείου εξυπηρετούνται 120 με 130 διαβητικοί από την περιοχή. Εξετάζονται άτομα από 18 μέχρι 80 ετών. Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στις ταινίες σακχάρου, καθώς το νοσοκομείο δεν έχει επάρκεια εδώ και δυο περίπου χρόνια» αναφέρει στη «Σ» ο παθολόγος με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη Απόστολος Ξυλωμένος.

Σημαντικός αρωγός στην ενίσχυση του διαβητολογικού γραφείου του νοσοκομείου Αγρινίου είναι το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφοδιάζει το ίδρυμα με βελόνες, ταινίες αλλά και φάρμακα ώστε να μην αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι άνεργοι διαβητικοί.
«Πράγματι συχνά πυκνά εφοδιάζουμε ως Κοινωνικό Ιατρείο το νοσοκομείο Αγρινίου. Η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι πολύ άσχημη αναφορικά με την έλλειψη αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων. Δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά κλήσεις για βοήθεια από νοσοκομεία της περιοχής ακόμη και από το νοσοκομείο του Ρίου» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής.

Έτσι λοιπόν οι 130 περίπου διαβητικοί που ανήκουν στο νοσοκομείο Αγρινίου περνούν καθημερινά τον δικό τους «Γολγοθά» αναγκασμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κατά τα άλλα δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστοι και άνθρωποι που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις καθημερινές τους ανάγκες.


Και βέβαια όλα τα παραπάνω την ώρα που οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας και του Αγρινίου αλλάζουν, στα πλαίσια της περιβόητης «αξιολόγησης» του Υπουργείου Υγείας. Φανταστείτε τι θα επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα μέχρι να διοριστούν οι νέοι Διοικητές, καθώς μέχρι τότε τα νοσοκομεία θα βρίσκονται στην κυριολεξία στον αυτόματο πιλότο. Νίκος Αγγελόπουλος sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS