Ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού βόρεια της Λήμνου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αιγαίο όταν η ρωσική φρεγάτα Smetlivy άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους προκειμένου να...
αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση μεταξύ τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη 12 ναυτικά μίλια από τη Λήμνο στο βόρειο Αιγαίο.
Η ρωσική πυραυλάκατος βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το τουρκικό αλιευτικό πλοίο και άρχισε να εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς κινδύνευαν να συγκρουστούν. Όμως το τουρκικό δεν απαντούσε και δεν άλλαζε πορεία με αποτέλεσμα η ρωσική φρεγάτα να ρίξει προειδοποιητικές βολές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η απόσταση μεταξύ των δύο πλοίων ήταν τα 1.000 μέτρα και το τουρκικό αλιευτικό αγνόησε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας από τη ρωσική πλευρά. Έτσι όταν το αλιευτικό έφτασε στα 600 μέτρα μακρυά από το Smetlivy η φρεγάτα άνοιξε πυρ με μικρού διαμετρήματος όπλα και στόχο κάποιο σημείο μπροστά από την τουρκική τράτα έτσι ώστε να αναγκαστεί να αλλάξει πορεία και να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο, βάσει των όσων μεταδίδει το RT, η τουρκική τράτα άλλαξε πορεία και κράτησε πορεία περίπου 540 μέτρα μπροστά από το Smetlivy αλλά εξακολούθησε να αγνοεί την όποια προσπάθεια επικοινωνίας με το ρωσικό πολεμικό.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκικής πρεσβείας στη Ρωσία σχετικά με το συμβάν» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. huffingtonpost.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS