Μαζικές αγωγές από αγρότες και Ομάδες φέρνει το Βατερλό στα δικαιώματα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Μορφή χιονοστιβάδας τείνει να λάβει για το πολιτικό προσωπικό της Αχαρνών και συνολικά την κυβέρνηση, το ζήτημα των αστοχιών και των παιδαριωδών χειρισμών στον προσδιορισμό των...
προσωρινών δικαιωμάτων. Ήδη, πολλές ομάδες αγροτών συντονισμένα, είτε μεμονωμένα απειλούν με μαζικές αγωγές, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν το σαθρό σχεδιασμό και να λάβουν δικαιώματα βάσει της ΚΑΠ.
O Συνήγορος του Αγρότη, σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει τη συνεργασία με ακόμη 2 δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Λαμία.

Το γεγονός ότι η κατανομή των προσωρινών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως του πώς έγινε, θα ισχύσει για την επόμενη πενταετία, αλλά και θ’ αποτελέσει «βατήρα» στα πλαίσια της επόμενης ΚΑΠ, μετά το 2020, κάνει τις αντιδράσεις των παραγωγών πιο σθεναρές. 
Στο πλαίσιο, κατά της διανοµής των δικαιωµάτων ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί ο συνήγορος του Αγρότη κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews, κάτι αντίστοιχο σχεδιάζουν να κάνουν νοµικά πρόσωπα, οµάδες παραγωγών εκ των οποίων πολλές εύρωστες και µεµονωµένοι παραγωγοί από την Ελλάδα.

Η προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία µε το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόµµα (ΑΚΚΕΛ), µε σκοπό, όπως λένε, να «παταχθούν ανισότητες, αδικίες, παράνοµες περιφερειοποιήσεις, παραλογισµοί, λάθη και ευτράπελα, τα οποία χαρακτηρίζουν τη νέα διανοµή. Η πρόσκληση αφορά όσους έχουν προβλήµατα µε µη καταβολή επιδοτήσεων, µη έκδοση προσωρινών δικαιωµάτων, κ.λπ.» 
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, προανήγγειλε πως ο Συνήγορος του Αγρότη, σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει την συνεργασία με ακόμη 2 δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και στην Λαμία.

«Στο σύνολο συνεργαζόμαστε αυτήν την στιγμή με 5 δικηγορικά γραφεία και ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε εκπροσώπηση σε ολόκληρη την χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ό ίδιος. 
Την ίδια ώρα πολλοί παραγωγοί απευθύνθηκαν πρωί Δευτέρας στις πύλες ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, ζητώντας πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο κατανομής των δικαιωμάτων και γιατί έμειναν εκτός.

Ακόµα, όπως γράφει η Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα, αρκετοί από τους αγρότες που χάρηκαν µε την ανάρτηση των προσωρινών δικαιωµάτων (Πέµπτη βράδυ), απογοητεύτηκαν µε τα ποσά που είδαν να πιστώνονται στα βιβλιάριά τους (∆ευτέρα βράδυ), ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί που είδαν τους λογαριασµούς τους να «ξεφουσκώνουν» γρήγορα λόγω της σπουδής που έδειξαν οι πιστωτές (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.α.). 

Αρχής γενοµένης από τα δικαιώµατα, πάντως, η υπόθεση παρουσιάζει εικόνα βιβλικής καταστροφής. Ο κύριος λόγος έχει να κάνει µε την «περιφρόνηση» που επιφύλασε ο νέος τρόπος κατανοµής των ενισχύσεων στους νεοεισερχόµενους στο καθεστώς. Το δεύτερο έχει να κάνει µε τους «παπάδες» που έβγαλε το µηχανογραφικό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ και το µοντέλο των αλγορίθµων, που χρησιµοποιήθηκε για το χειρισµό του θέµατος.

Οι ροδακινεώνες του Βελβεντού µετατράπηκαν σε βοσκοτόπια, οι αµυγδαλεώνες των Τεµπών εµφανίζονται σαν σταροχώραφα, οι κτηνοτρόφοι των Σερρών ενεργοποιούν δικαιώµατα µε «τόπο» στα Τζουµέρκα. Μέχρι και η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ∆ήµητρα Χαλκιά αγανάκτησε! agronews.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS