Δολοφονία ο θάνατος του ηλικιωμένου στην Λυγιά της Πρέβεζας - Συνελήφθη 56χρονος συγχωριανός του

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Μια ανθρωποκτονία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την τοπική κοινωνία της Λυγιάς στην Πρέβεζα.
Ο θάνατος του 79χρονου, που βρέθηκε νεκρός στο δρόμο προς το λιμανάκι τη Λυγιάς,  το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου οφείλεται σε δολοφονία.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε γράψει ότι αποτελούσε μυστήριο η περίπτωση αυτή, μιας και οι πληροφορίες που είχαμε εδώ στο Pamepreveza.gr και αφορούσαν στα ευρήματα από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο ηλικιωμένος άφηναν πολλά ερωτηματικά.
Μετά από έρευνα της αστυνομίας συνελήφθη ένας 56χρονος κάτοικος Λυγιάς ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του 79χρονου.
Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του 79χρονου προήλθε από χτυπήματα με στιλέτο στο πίσω μέρος του σώματός του.
Ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του αφού έπλυνε τα ρούχα που φορούσε και το στιλέτο ενώ έκαψε τα παπούτσια του, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά μαχαιριές που έφερε το θύμα..
Επιπλέον και σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος εμπλέκεται στον εμπρησμό του Ι.Χ. τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου (δείτε εδώ), που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Συρακουσών, στην Πρέβεζα, ενώ εχθές το πρωί είχε προβεί σε καταστροφή μνημάτων στο νεκροταφείο της Λυγιάς.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναλυτικά αναφέρει:
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ανθρωποκτονία 79χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (25-12-2015) το απόγευμα, στη Λυγιά Πρέβεζας.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ως δράστης, χθες (26-12-2015) το βράδυ, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα της 25-12-2015, ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας και όπως προέκυψε, ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών κατά την έρευνα, που διενήργησε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος το απόγευμα της 25-12-2015, τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (στιλέτου), τον 79χρονο, τη στιγμή που αυτός κινούνταν πεζός στη Λυγιά Πρέβεζας, καταφέρνοντάς του  χτυπήματα στο πίσω μέρος του σώματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης φρόντισε να πλύνει τα ρούχα που φορούσε και το μέσο διάπραξης της ανθρωποκτονίας (στιλέτο) και να κάψει τα υποδήματά του, με σκοπό να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.
Από την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε εμπρησμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που έγινε την 13-12-2015 στην Πρέβεζα, καθώς και σε φθορές σε μνήματα που έγιναν το πρωί της 26-12-2015, σε νεκροταφείο στη Λυγιά Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. pamepreveza.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS