Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το οικογενειακό επίδομα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Για επανέλεγχο έστειλαν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, περίπου 60.000 αιτήσεις χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών...
Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι πολίτες που υπέβαλαν το έντυπο Α21, αλλά δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η χορήγηση του επιδόματος που επιθυμούσαν πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ανά περίπτωση, για να επιταχυνθεί έτσι η ολοκλήρωση του επανελέγχου.

 Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να λάβουν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών με την καταβολή της δ' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν ως την καταβολή της α' δόσης το 2016, όπου θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό που τους οφείλεται. 
Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να μπουν στο site του Οργανισμού (www.oga.gr) και να ενημερωθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» για το λόγο που δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα που περίμεναν, όπως επίσης και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν. Σε ό,τι αφορά την γ' δόση, η καταβολή της πραγματοποιήθηκε χθες κανονικά σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ. Μάλιστα, διαπιστώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ότι η πίστωση είχε γίνει από την Τετάρτη και αρκετοί δικαιούχοι μπορούσαν να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούσαν.
 Σημειώνεται ότι η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων έγινε με 15νθήμερη καθυστέρηση, αφού έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου. Όμως λόγω προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), κυρίως εξαιτίας της καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ, στις 13 Οκτωβρίου, ύψους 447,7 εκατ. ευρώ, προέκυψε η συγκεκριμένη καθυστέρηση. 
Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.
Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS