Πώς να διεκδικήσετε έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Με τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 και Ε2 και με προσκόμιση των αναγκαίων παραστατικών στην Εφορία μπορούν οι φορολογούμενοι που δικαιούνται εκπτώσεις ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τις «έχασαν» στο εκκαθαριστικό του...
φόρου, να τις κερδίσουν.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα συχνότερα λάθη που συνεπάγονται πιο «τσουχτερό» φόρο, αφορούν κυρίως στις ελλείψεις ως προς την αναγραφή των στοιχείων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή με το ύψος των εισοδημάτων και της αξίας των ακινήτων στις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που είχαν υποβληθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015, αφού με βάση αυτές εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά του φόρου.
Επισημαίνεται ότι η μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ χορηγείται μόνο στα φυσικά πρόσωπα που είχαν ακίνητα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κατά το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, στα πλέον συνηθισμένα λάθη συγκαταλέγεται και η μη αναγραφή στο Ε2 της ένδειξης «κενό» στον κωδικό 39 ή η λανθασμένη αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος της ΔΕΗ. Τα λάθη αυτά και οι παραλείψεις μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητική δήλωση για την οποία δεν επιβάλλεται πρόστιμο.
Σύμφωνα με το Έθνος προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται νέα δήλωση ΕΝΦΙΑ - πράξη διοικητικού προσδιορισμού, η οποία κοινοποιείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ και αναρτάται ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του φορολογουμένου στο Περιουσιολόγιο. newsbomb.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS