Αιτωλοακαρνανία: 53χρονος φέρεται να απέκρυψε εισόδημα 793.662 ευρώ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρους 53χρονου ημεδαπού, κατοίκου περιοχής της Δυτικής Ελλάδας (πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστό επιχειρηματία της...
Αιτωλοακαρνανίας) , ο οποίος κατηγορείται για απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του 53χρονου, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2009 έως και 31-12-2012.
Κατά το διάστημα του ελέγχου, ο 53χρονος διατηρούσε ατομική επιχείρηση μεσιτείας καπνών και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και συμμετείχε, ως εταίρος, σε δύο εταιρίες με αντικείμενο καπνομεσιτικές δραστηριότητες.
Από την σύγκριση των φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων προέκυψαν αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πρωτογενών πιστώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους 793.662,91 ευρώ, στα οποία αντιστοιχεί φόρος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Η έκθεση φορολογικού ελέγχου έχει αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 53χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
agrinionews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS