Οι γαμπροί της «ευτυχίας»

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα στη Νέα Δημοκρατία. Μεγάλη ένταση επικράτησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όταν ο...
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μαινόμενος, μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, κατήγγειλε τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο για τη διαδικασία που ακολουθεί και απέσυρε τον...
εκπρόσωπό του από τη συζήτηση.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

Την ίδια στιγμή, «μήλον της έριδος» μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων αποτελούν τόσο η αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου όσο και το τι θα γίνει τελικά με τον αριθμό των εκλογικών κέντρων. Για «θεσμικό ατόπημα» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία.

Στον απόηχο του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να επισπευσθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα εντός του κόμματος.

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Και πρόσθεσε: «Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς την αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των εκλογέων στην ψηφοφορίας και επισήμανε: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009».

«Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία».

Με αφορμή τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση: «Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από την ΚΕΦΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Και στο βάθος ο Δένδιας...

Στα διαδικαστικά αδιέξοδα της «γαλάζιας» παράταξης, παρενέβη σήμερα Τρίτη και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο, με τον οποίο εξελίσσεται η όλη διαδικασία.

«Είναι θεσμικό ατόπημα ότι πηγαίνουμε σε εκλογή αρχηγού χωρίς να έχουμε αποφασίσει για τη φυσιογνωμία μας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που είχα πει στον κ. Σαμαρά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και στο οποίο επιμένω είναι να κάνουμε Συνέδριο για να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας».
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS