Σε αναβρασμό ο αγροτικός κόσμος που ζει με το φόβο της φορολογίας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Με τους Κρητικούς να δείχνουν άγριες διαθέσεις απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές για τη φορολογία των αγροτών,
εντείνεται μέρα με τη μέρα ο αναβρασμός στα χωριά όλης της χώρας, χωρίς κανείς να είναι βέβαιος που μπορεί να φθάσει η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
Μετά το αρχικό μούδιασμα των αγροτοσυνδικαλιστών, κυρίως λόγω της νωπής λαϊκής εντολής που εξασφάλισε εκ νέου η κυβέρνηση Τσίπρα, οι προγραμματικές και η επιβεβαίωση της φοροκαταιγίδας που έρχεται, αποτέλεσαν τον ασκό του Αιόλου που απελευθέρωσε δυνάμεις προς την κατεύθυνση της δυναμικής αντίδρασης για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Κρητικούς να είναι οι πρώτοι που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για σύγκρουση με την κυβέρνηση και όχι απλά για διαμαρτυρία ενάντια στα φορολογικά μέτρα που έρχονται.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δίκτυο της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ), με αιχμή του δόρατος τη δυναμική ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα στη Θεσσαλία, μόνο που εδώ ο σχεδιασμός παίρνει πιο πολύ τη μορφή μόνιμου «κλεφτοπόλεμου», με στόχο τη συστηματική φθορά της κυβέρνησης, παρά την κατεύθυνση της ολομέτωπης μιας κι έξω αντιπαράθεσης. Απ’ αυτή την πλευρά, ενδιαφέρον έχει βέβαια και η διχαστική προσέγγιση ανάμεσα σε οργανώσεις  (όπως η ΠΑΣΥ), που μάχονται για τη μικρομεσαία αγροτιά και σε «άτακτες δυνάμεις», που διεκδικούν υποστήριξη μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών.
Σ’ αυτή την περίπτωση, τα βέλη στοχεύουν την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των νεολαίων (2008), οι οποίοι είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο και παρά τη δυνατότητά τους να συγκεντρώνουν κάποιες δυνάμεις στα χωριά (κυρίως της Μακεδονίας) πηγαινοέρχονται στα κομματικά και κυβερνητικά γραφεία, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς εκπροσωπούν και που φθάνει ο διεκδικητικός τους στόχος. agronews.gr    

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS