6.000 Αγρινιώτες ζουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Στοιχεία – σοκ από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου. Στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας έχουν αποδειχθεί οι Υπηρεσίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγρινίου, με τα στοιχεία που...
έχει στη διάθεσή της η αρμόδια αντιδημαρχία και δημοσιοποιεί σήμερα η «Σ» να σοκάρουν αποδεικνύοντας και αριθμητικά την δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, χιλιάδες συμπολίτες μας.
«Ελπίζουμε και μαχόμαστε για την συνέχιση και ενίσχυση των Κοινωνικών μας Δομών. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και γενικότερα οι δομές αυτές, δεν πρέπει να «περνούν» μέσα από τα Υπουργεία, όπως γίνεται σήμερα, αλλά πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες ανά πάσα στιγμή και να υπάρχει συμπαράσταση από το κράτος» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Κώστας Καλαντζής.
Κοινωνικό Παντοπωλείο
Μέχρι στιγμής 6.000 άτομα περίπου στο Αγρίνιο ζουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εξέταση 100 περίπου αιτήσεων για ένταξη τους στο πρόγραμμα. Γίνεται καθημερινά αγώνας για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δεδομένου ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει «απαγορεύσει» εντελώς στους πολίτες να συνεισφέρουν οικονομικά ή με τρόφιμα, όπως γίνονταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Οι ίδιοι οικονομικοί λόγοι έχουν «απαγορεύσει» και σε πολλές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως έκαναν στο παρελθόν.
Κοινωνικό Ιατρείο
Οι δικαιούχοι των καρτών του Κοινωνικού Ιατρείου είναι 985 άτομα, ήτοι 495 οικογένειες. Καθημερινά εκτελούνται 5.000 ιατρικές συνταγές, ενώ συχνά γίνεται και οδοντιατρικός έλεγχος όλων των μαθητών της Πρώτης και Δεύτερης τάξης δημοτικού των σχολείων του Δήμου Αγρινίου.
Βιβλιάρια Ανασφάλιστων πολιτών
Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή έχουν εκδοθεί ή αναθεωρηθεί από τις υπηρεσίες των Κοινωνικών Δομών βιβλιάρια για 3.320 οικογένειες. Πολλές εξ αυτών είναι μονογονεϊκές, αλλά και πολύτεκνες.
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων
Η ομάδα Προστασίας Ανηλίκων αποτελείται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς της υπηρεσίας, οι οποίοι διενεργούν έρευνα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ανώνυμων καταγγελιών πολιτών, από την αστυνομία κλπ. Σκοπός της ομάδας, σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης, ή παραμέλησης ανηλίκων, η συμβουλευτική στήριξη, η παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες ή ακόμη και η απομάκρυνση των παιδιών από το περιβάλλον τους, όταν αυτό απαιτείται, με στόχο την ένταξή τους σε ένα κατάλληλο και υγειές περιβάλλον. Οι καταγγελίες παρενόχλησης ανηλίκων από την 01/01/2015 μέχρι και σήμερα ανέρχονται στις 21, ενώ η κάθε περίπτωση παρακολουθείται κάθε μήνα.
Οικονομικά δεδομένα
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών, έχει εξασφαλίσει από τον Δήμο Αγρινίου, 30.000 ευρώ για την αγορά τροφίμων, τα οποία θα διοχετευτούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης, ο κ. Καλαντζής τονίζει πως βάση νόμου του 2004, ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε την εκχώρηση του 5% των κερδών από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, στις Κοινωνικές Δομές με κύριο στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των δομών Υγείας.
Ο Επίτροπος όμως του κράτους απέρριψε την απόφαση αυτή, χρησιμοποιώντας παλιότερο νόμο, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Καλαντζής, θα υπάρξει λύση το επόμενο χρονικό διάστημα. Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση”

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS