Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι VolksWagen μετά το σκάνδαλο

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Η Volkswagen, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παραδέχτηκε ότι τοποθέτησε λογισμικό σε μηχανές ντίζελ για να παραποιήσει τα...
αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.
Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), έχει απαιτήσει την ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων VW.
Ωστόσο, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει αποκαλύψει ότι το ζήτημα μπορεί να αφορά περίπου 11 εκατ. από τα οχήματα του παγκοσμίως και έχει αφήσει στην άκρη 6,5 δισ. ευρώ για να καλύψει πιθανά κόστη. Αν είσαι κάτοχος VW ή Audi, αυτά είναι που πρέπει να γνωρίζεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχω πετρελαιοκίνητο Volkswagen. Πως επηρεάζει το αυτοκίνητο μου το σκάνδαλο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν επηρεάζονται όλα τα μοντέλα ντίζελ. Η ΕPA υποστηρίζει ότι στις ΗΠΑ αφορά πέντε μοντέλα που κατασκευάστηκαν μετά το 2009 και έχουν δίλιτρους τουρμποντίζελ κινητήρες. Όλοι είναι κινητήρες TDI (Turbocharged Direct Injection).
Eίναι εκδόσεις των μοντέλων Jetta, Beetle, Golf, Passat and Audi A3:
• Jetta (κατασκευής 2009-2015)
• Jetta SportWagen (2009-2014)
• Beetle (2012-2015)
• Beetle Convertible (2012-2015)
• Audi A3 (2010-2015)
• Golf (2010-2015)
• Golf SportWagen (2015)
• Passat (2012-2015)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να κάνω αν έχω ένα από τα αυτοκίνητα της λίστας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προς το παρόν τίποτα. Στις ΗΠΑ, οι αρχές έχουν δώσει στην VW διορία ως και ένα χρόνο για να σχεδιάσει ένα επιδιορθωτικό σύστημα για τα 482.000 επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, ώστε να πληρούν τα κριτήρια για τους ρύπους. Όταν οι αρχές ικανοποιηθούν από την πρόταση της εταιρείας, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αναμένουν μια ειδοποίηση για ανάκληση των οχημάτων τους.
Εκτός από τις ΗΠΑ, η VW έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατ. οχήματα μπορεί να επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά τα όρια για την εκπομπή ρύπων διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε οι υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εξετάσουν αν η VW παραβίασε εθνικούς ή ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Οι ιδιοκτήτες σε άλλα μέρη του κόσμου θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα των ερευνών των ρυθμιστικών τους αρχών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια ειδοποίηση για ανάκληση σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλή για οδήγηση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, τα αυτοκίνητα είναι απολύτως ασφαλή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο θα κοστίσει η επισκευή τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλο το κόστος θα το επωμιστεί η VW, για αυτό το λόγο ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα βάλει στην άκρη 6,5 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο για να καλύψει το κόστος του σκανδάλου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλλά θα βγω χαμένος αν έχω ένα από τα αυτοκίνητα αυτά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν υποθέσουμε ότι η VW βρει ένα σύστημα επιδιόρθωσης που έχει αποτέλεσμα, είναι πιθανό να υπάρξουν επιπτώσεις στις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου. Αν η επιδιόρθωση του λογισμικού μειώνει τις εκπομπές ρύπων, τότε ενδέχεται να επηρεαστεί η επιτάχυνση ή η κατανάλωση καυσίμου ή και τα δύο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρξει μια φυσική αλλαγή στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, τότε μπορεί να αυξηθεί το βάρος του οχήματος και να οδηγήσει υψηλότερα την κατανάλωση.
Υπάρχουν υφιστάμενα συστήματα σε ορισμένα μοντέλα VW που χρησιμοποιούν ουρία για να μειώσουν την εκπομπή του επίμαχου αερίου – του διοξειδίου του αζώτου. Αλλά η προσθήκη μιας δεξαμενής ουρίας και ενός συστήματος έγχυσης σε όλα τα επηρεαζόμενα μοντέλα θα αύξανε το κόστος.
Η μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων προφανώς θα σήμαινε ότι το κόστος για την χρήση του αυτοκινήτου σου θα αυξανόταν.
EΡΩΤΗΣΗ: Πως θα επηρεάσει την αξία του οχήματος μου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αξία μεταπώλησης των επηρεαζόμενων οχημάτων μπορεί να μειωθεί. Είναι επίσης πιθανό οι ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ να δυσκολευτούν να βρουν αγοραστές προτού επιδιορθωθούν τα οχήματα. Euro2day

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS