Ποιους θα επηρεάσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 3.000.000 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που...
δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Ορισμένα από αυτά που προωθούνται είναι η καθιέρωση ενιαίων κανόνων στον υπολογισμό συντάξεων και εισφορών, ενοποίηση κύριων και επικουρικών, καθώς και μείωση υψηλών συντάξεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, εκείνοι που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι ασφαλισμένοι μετά το 1993, καθώς για εκείνους θα ισχύσει η καθιέρωση χαμηλότερου ποσοστού αναπλήρωσης.
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν «ατομικούς λογαριασμούς» και με βάση τα έτη ασφάλισης και το ύψος των εισφορών θα υπολογίζεται η σύνταξη. Πρακτικά, αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης και κατ' επέκταση μικρότερη σύνταξη.
Για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν να στραφούν στα επαγγελματικά ταμεία, δηλαδή να καταβάλουν έξτρα εισφορές για να εξασφαλίσουν μια τρίτη (πέραν της κύριας και επικουρικής) σύνταξη.
Σε ό,τι αφορά τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα των Ταμείων, εκτιμάται ότι θα προωθηθεί ειδική εισφορά της τάξης του 6% - 8% στις υψηλές συντάξεις. vima.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS