Στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία - Ο Πούτιν πήρε άδεια αναπτυξης στρατευμάτων

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Το Κρεμλίνο ζήτησε και πήρε άδεια από την άνω Βουλή για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
Μετά από ανάλογο αίτημα ο Πούτιν είχε εισβάλει στην Κριμαία και ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ουκρανία.


 Θέμα χρόνου θεωρεί η Δύση τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

“Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα συζητήσει σήμερα, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό”. Αυτό μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Ρωσίας μετά από ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ανακοίνωση που σήμανε συναγερμό στη Δύση.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση η Ρωσική Δούμα ενέκρινε το αίτημα του Κρεμλίνου απόφαση που μεταφράζεται σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία. Το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ λέγοντας ωστόσο ότι η ψήφος αυτή δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις θα λάβουν μέρος σε συγκρούσεις και ότι η κίνηση αυτη προσδιορίζεται μονο στη χρήση αεροσκάφών. Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.
Κατά πολλούς ο εντοπισμός ρωσικών επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων, υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων μάχης, αλλά και μαχητικών αεροσκαφών σε αεροπορική βάση της Συρίας αποτελεί την απόδειξη ότι η Ρωσία εδώ και καιρό προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος για μια χερσαία επέμβαση στην περιοχή.

Αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει επιθέσεις από αέρος στην περιοχή, ενώ θεωρείται δεδομένη και η δράση μικρών ομάδων στο έδαφος. Η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στη Συρία κατά πολλούς θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα περιοριστεί σε μικρές ομάδες αναγνώρισης, ενώ η Δύση θεωρεί επίσης δεδομένη την παροχή στήριξης στο καθεστώς Άσαντ.

Πρόκειται για μια σαφή κλιμάκωση της παρουσίας της Ρωσίας στη χώρα με την οποία διατηρεί επί δεκαετίες δεσμούς σε όλα τα επίπεδα. Τον τελευταίο καιρό εκτός απ' τη δράση μυστικών υπηρεσιών που θεωρούνταν ούτως ή άλλως δεδομένη, εντοπίστηκαν και πτήσεις αεροσκαφών, ήταν όμως η εμφάνιση σε στρατιωτική βάση υπερσύγχρονου ρωσικού οπλισμού (αεροσκαφών, ελικοπτέρων, αρμάτων και αντιαεροπορικών) που έθεσε τις δυτικές δυνάμεις σε συναγερμό. Οι ανακοινώσεις περί εκπαίδευσης του συριακού στρατού σε νέα όπλα δεν έπεισαν πολλούς ότι ο εξοπλισμός αφορά μόνο σε ενίσχυση των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ με μέσα, πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν εδώ και καιρό δεδομένη την ενίσχυση της παρουσίας της Ρωσίας με στρατεύματα, μια κίνηση που αν γίνει θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα ενημερώσει σήμερα τους εταίρους της για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ ζήτησε από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια, εξήγησε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ, μετά την ψηφοφορία κατά την οποία το Συμβούλιο των Ομοσπονδιών, η ρωσική Ανω Βουλή, έδωσε το "πράσινο φως" στον πρόεδρο Πούτιν για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

"Ο σύρος πρόεδρος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της χώρας μας για να ζητήσει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας", δήλωσε ο Ιβανόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι θα ενεργήσει "σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο" και ότι οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταχθούν σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.
newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS