Η κακοκαιρία "τσακίζει" την Κεφαλονιά - 90 άνθρωποι παραλίγο να πνιγούν

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 20150 σχόλια

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική
- Χάος επικρατεί στους δρόμους ενώ προβλήματα υπάρχουν σχεδόν σε όλο το νησί


- Οι τοπικές αρχές της Κεφαλονιάς καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να μην κυκλοφορεί
- Προβλήματα υπάρχουν και με την ηλεκτροδότηση της Κεφαλονιάς αλλά και της Ιθάκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Χάος επικρατεί στο νησί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους ενώ προβλήματα υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.


ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni
ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni

ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni
ΦΩΤΟ Facebook - Eleni Hioni

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Ο δρόμος στα Σπάσματα στο αεροδρόμειο έχε κοπεί - ΦΩΤΟ από το inkefalonia
Ο δρόμος στα Σπάσματα στο αεροδρόμειο έχε κοπεί - ΦΩΤΟ από το inkefalonia

ΦΩΤΟ από το inkefalonia
ΦΩΤΟ από το inkefalonia
Την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη. Η διαοπή κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες. Το ρεύμα επανήλθε στις επτά το απόγευμα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, οπότε σταμάτησε και η βροχή. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν. Δείτε εικόνες που ανέβασε στο Facebook η Eleni Hioni:

Η βροχή που πέφτει από το πρωί σε ολόκληρο το νησί είναι εντονότατη και σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Φαρακλάτων, το ύψος της βροχής 43,2 χιλιοστά στη μία το μεσημέρι, δηλαδή 43,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο! Φυσικά, με τους ρυθμούς της βροχής το συγκεκριμένο νούμερο αναμένεται να αυξηθεί.Η θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.Η Κεφαλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.Αυτή την στιγμή συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλείσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις. inkefalonia.gr και kefaloniapress.gr - newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS