Φίλης: Ψηφίστε μας για να αλλάξουμε το μνημόνιο (που ψηφίσαμε)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 20150 σχόλια

Σχεδόν αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υποσχέθηκε χθες, μιλώντας στο...
ΒΗΜΑfm, κάτι που σχολιάστηκε πολύ και προκάλεσε αρνητικά σχόλια: ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, για να αλλάξει το πλαίσιο της συμφωνίας, που φέρει, βέβαια, την υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. "Μάς δεσμεύει (η συμφωνία) σε συγκεκριμένα μέτρα. Αλλά εμείς εξ' αρχής έχουμε πει ότι θα προχωρήσουμε σε αλλαγή αυτής της συμφωνίας.

 Οι Πλάκες του Μωυσή είναι η συμφωνία; Κάθε μέρα γίνεται διαπραγμάτευση, εμείς έχουμε ζητήσει τη συμμετοχή και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αυτής της συζήτησης, έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο δημοκρατικού χαρακτήρα εποπτεία. Κι όχι αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα", υποστήριξε ο κ. Φίλης και κινούμενος σε γραμμή Νίκου Βούτση, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα, το πρόγραμμα του οποίου είναι η συμφωνία. "Είμαστε ένα κόμμα που έχουμε δεσμευτεί σε μερικές κατευθύνσεις και θεωρούμε ότι έχει υφεσιακά μέτρα αυτό το μνημόνιο και πρέπει να αλλάξει. (Είναι η συμφωνία) προϊόν εκβιασμού.

Βεβαίως θα αλλάξουν οι συνθήκες, οι εσωτερικές και οι διεθνείς. Έχουμε ψηφίσει μια σειρά προαπαιτούμενων, τα οποία μερικά από αυτά - το έχουμε δηλώσει και στη Βουλή, δεν το λέμε τώρα - είναι αντικείμενο συνεννόησης για να αλλάξουν. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, το κεντρικό θέμα που είναι η μεταρρύθμιση, δεν έχει προχωρήσει, είναι μπροστά μας", ανέφερε και όρισε την αυτοδυναμία ως στόχο της Κουμουνδούρου. Ανάλογη ήταν η δήλωση του κ. Φίλη και σε πρωινή παρέμβασή του στο "Σκάι", όπου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "αυτοδύναμα θα στηρίξει το πρόγραμμα, αλλάζοντάς το". lifo.gr



Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS