Στην θέση της παρέμεινε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά τα χειρότερα έρχονται

Κυριακή 19 Ιουλίου 20150 σχόλια

Δεν είναι μόνο οι φαρμακοποιοί που ετοιμάζουν …επανάσταση για την απελευθέρωση στην αδειοδότηση των φαρμακείων και την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ… Είναι και οι φαρμακοβιομήχανοι που περιμένουν στην γωνία τον κ. Καρόνε για να μάθουν τι σκοπούς έχει για τον προϋπολογισμό στο Φάρμακο…
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν τα πρόσωπα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ούτε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ούτε ο Ανδρέας Ξανθός έχουν προφίλ Λαφαζάνη… αλλά ούτε και έχουν παρουσιάσει δείγματα “τεμπελιάς” σε ό,τι ανέλαβαν. 
Το αν είναι ωστόσο “καλή είδηση” για τους ίδιους που παρέμειναν στις θέσεις τους μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό επιδέχεται πολλών απαντήσεων και ερωτηματικών.
Τα μέτωπα στην Υγεία και το Φάρμακο είναι πολλά και περίπλοκα στην διαχείρισή τους. Οι δύ υπουργοί καλούνται να βγάλουν πέρα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με λιγότερα από τα μισά χρήματα, να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία που χρωστούν στους πάντες, να πληρώσουν εφημερίες στους εξαθίωμένους νοσοκομειακούς γιατρούς, να προσλάβουν κόσμο σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, να πληρώσουν προμηθευτές και βέβαια να συγκρατήσουν την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα ήδη λίγα 2 δισ ευρώ.
Πληροφορίες των αρχών της εβδομάδας που μετέδωσε και το iatropedia ανέφεραν ότι η άφιξη της πάλαι ποτέ Τρόϊκας και του ειδικού για τα φάρμακα κ. Καρόνε είναι μια εξέλιξη που δεν περίμενες κανείς τον περασμένο Ιανουάριο όταν εκλεγόταν η κυβέρνηση αυτή… Και στόχος τώρα είναι να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που προβλέπουν νέα μείωση στα 1,59 δις που βε΄βαια θα δημιουργήσει κανονική, επίσημη, με κάθε…”επισημότητα” (;) ανθρωπιστική κρίση! Καλή δύναμη λοιπόν! iatropedia.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS