Η αξιοπρέπεια έρχεται… στα 4!

Κυριακή 26 Ιουλίου 20150 σχόλια

Και τώρα εκλιπαρούμε ξανά το ΔΝΤ που θα διώχναμε! Μετά από αρκετές δόσεις άνεσης και τζάμπα μαγκιάς η κυβέρνηση, δια του Τσακαλώτου, εκλιπαρεί το ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα.

Το καραγκιοζιλίκι είναι διαχρονικό χαρακτηριστικό των ελληνικών κυβερνήσεων. Οπως σημειώνει ο Κωστής Πλάντζος στο "Πρώτο Θέμα": Χρειάστηκε πάνω από 24 ώρες αφότου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις αποκάλυψε πως δεν ζητήθηκε βοήθεια από το Ταμείο (αλλά και συνολικά δώδεκα μέρες από την απόφαση της ιστορικής Συνόδου Κορυφής  της 12 Ιουλίου) για να συντάξει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μία ευγενική επιστολή 150 λέξεων προς την Κριστίν Λαγκάρντ και να της ζητάει νέο δάνειο έως το 2018.
Αυτό που έκαναν δηλαδή τα προηγούμενα 5 χρόνια πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν ήξερε ή δεν ήθελε να το κάνει, με αποτέλεσμα να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, να αναβληθεί η άφιξη των ελεγκτών για ακόμα λίγες ώρες ή μέρες και, τελικά, η χώρα να σέρνεται από ανάγκη και πάλι σε σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά χωρίς κανένα άλλο περιθώριο χρόνου πια για λάθη και παλινωδίες.
Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ
Αναλυτικά, η επιστολή του ΥΠΟΙΚ προς το ΔΝΤ έχει ως εξής:
"Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο,  διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.
Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί  μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης,  η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή,  και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο". kourdistoportocali.com


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS