Ιόνιο: Μαύρη νύχτα για την ιστορική σπηλιά του Παπανικολή - Άφωνοι οι πρώτοι τουρίστες που πήγαν για μπάνιο με καϊκάκια

Δευτέρα 8 Ιουνίου 20150 σχόλια

Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά βάθους τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της...

Την ιστορική σπηλιά που κρύβονταν κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο το θρυλικό υποβρύχιο «Παπανικολής» έβαλαν στο στόχαστρό τους άγνωστοι βάνδαλοι χρησιμοποιώντας την ως πίνακα για γκράφιτι. Το θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του ιστορικού μνημείου είναι άκρως αποκρουστικό, όπως επισημαίνουν κάτοικοι και φορείς της Λευκάδας.
Το μνημείο εκτός από ιστορική έχει και μεγάλη αρχαιολογική σημασία, αφού εικάζεται ότι κατοικούνταν στην αρχαιότητα σύμφωνα και με τις τελευταίες γεωλογικές έρευνες που έγιναν σχετικά πρόσφατα στο Μεγανήσι.

Το σπήλαιο Παπανικολής με τα καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει τους τουρίστες απέχει 12 ναυτικά μίλια από τη Λευκάδα και η επίσκεψη σε αυτό γίνεται με μικρά βαρκάκια από το νησί του Ιονίου, μέσα σε 45 λεπτά. Ακόμη και σήμερα λόγω του μεγέθους του, προσφέρει καταφύγιο σε σκάφη όταν αυτό απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες.

Η σπηλαιολόγος Άννα Πετροχείλου είχε χαρακτηρίσει το σπήλαιο «Παπανικολή» ως το μεγαλύτερο σήμερα ενάλιο σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι στην ομορφιά και μέγεθος ξεπερνά το ονομαστό «Γαλάζιο Σπήλαιο» του Κάπρι.  meganisinews.eu

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS