Προκαταβολή φόρου 13,75% για όσους μπήκαν στο αγροτικό επάγγελμα το 2014

Τετάρτη 17 Ιουνίου 20150 σχόλια

Διπλή μείωση σε σχέση με ό,τι προέβλεπαν αρχικά οι ισχύουσες φορολογικές διατάξεις θα έχουν στην προκαταβολή φόρου οι νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση ΠΟΛ 1120/2015 που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

Για όσους ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα και υποβάλουν δήλωση πρώτη φορά η μείωση φτάνει το 75%.
Σύμφωνα και με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν προ μερικών εβδομάδων από τη Βουλή και τις οποίες διευκρινίζει η εν λόγω εγκύκλιος, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες μειώνεται στο μισό, από 55% στο 27,5%.

Για τους νέους αγρότες, οι οποίοι υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση το ποσοστό αυτό μειώνεται ακόμα περισσότερο στο 13,75%.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην απόφαση:
«Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου αυτού, ορίζεται ότι ειδικά κατά το φορολογικό έτος 2014 σε όσους αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα το προς βεβαίωση ποσό φόρου της παρ.1 του άρθρου 69 περιορίζεται στο μισό, έστω και αν δεν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά. Συνεπώς, σε όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση για πρώτη φορά και ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή του φόρου περιορίζεται στο ¼, δηλαδή περιορίζεται κατά ½ επειδή υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά βάσει της παρ.1 του άρθρου 69 και επιπλέον κατά ½ επειδή ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS