Οδοιπορικό στην παράκαμψη Αμφιλοχίας (Βίντεο)

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία είναι το πλέον ταλαιπωρημένο έργο στην Αιτωλοακαρνανία και ίσως σε όλη τη χώρα.
Η ολοκλήρωσή του έχει μετατεθεί ουκ ολίγες φορές. Τα πλέον προχωρημένα τμήματα του έργου είναι το τμήμα από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας, μήκους 13 χλμ, και το τμήμα από περιοχή Ακτίου μέχρι την Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ. Τα δυο αυτά τμήματα, δηλαδή η 4η και η 1η εργολαβία του έργου είναι οι νέες προτεραιότητες από το Υπουργείο για να ολοκληρωθούν εντός του 2015. Η webtv του myagrinio.gr παρουσιάζει το οδοιπορικό που πραγματοποίησε στην 4η εργολαβία από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας.
Το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρκετά προχωρημένο και το μεγαλύτερο τμήμα του ήδη ασφαλτοστρωμένο. Συγκεκριμένα από το κόμβο Λουτρακίου μέχρι το εργοτάξιο της Κατούνας ουσιαστικά όλος ο δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα ελάχιστων εκατοντάδων μέτρων. Από εκεί και πέρα και μέχρι την Αμβρακία η πρόοδος του έργου διαπιστώνεται σε δυο περιπτώσεις, ένα πρώτο τμήμα του δρόμου που ουσιαστικά έχει διαμορφωθεί, αλλά δεν ακόμη τοποθετηθεί το κεντρικό στηθαίο και δεν έχει ασφαλτοστρωθεί και το τελευταίο -μικρό- τμήμα κοντά στην Αμβρακία που παραμένει ακόμη αδιαμόρφωτο. Η εικόνα πάντως που αποπνέει όλη η 4η εργολαβία είναι ότι είναι εφικτός ο στόχος, η λεγόμενη παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Οι προτεραιότητες που έθεσε πρόσφατα το ΥΠΟΜΕΔΙ:
1. Την ολοκλήρωση του τμήματος από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας, μήκους 13 χλμ, εντός του 2015 και απόδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης της Αμφιλοχίας.
2. Την ολοκλήρωση του τμήματος από περιοχή Ακτίου μέχρι την Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ, εντός του 2015, εξασφαλίζοντας άνετη πρόσβαση στους κατευθυνόμενους από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Λευκάδα.
3. Η απόδοση του εναπομείναντος τμήματος, από τη Βόνιτσα έως το Λουτράκι, θα αναπροσδιοριστεί χρονικά μετά την οριστικοποίηση του ανασχεδιασμού των έργων στην περιοχή του Δρυμού, ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού επί των υποβληθεισών εναλλακτικών προτάσεων». myagrinio.gr
Δείτε το βίντεο εδώ

                      

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS