Γεμάτα φτάνουν φέτος στο Άκτιο αεροπλάνα από την Κύπρο!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 20140 σχόλια

Σε καλό… μονοπάτι βαδίζει η Ήπειρος όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού που αποτελεί ουσιαστικά την «βαριά» βιομηχανία της, καθώς προχωρούμε σταθερά προς την «καρδιά» του καλοκαιριού.
Οι αφίξεις επισκεπτών απ’ ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά απ’ το εξωτερικό δείχνουν ότι η φετινή θερινή σεζόν θα είναι καλύτερη απ’ την περσινή, κάτι που αποτυπώνεται και στις αυξημένες φέτος κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα στα παράλια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.Μεγάλο «ατού» της καλοκαιρινής Ηπείρου είναι οι πεντακάθαρες παραλίες της, η εξυπηρέτηση και η ποικιλία στα καταλύματα που απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο, όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κάνοντας την πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα αμέσως επόμενα χρόνια. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος η περιοχή μας συνδέεται αεροπορικά απευθείας με την Κύπρο, μέσω του Αεροδρομίου του Ακτίου, στο οποίο κάθε εβδομάδα φτάνουν δεκάδες Κύπριοι παραθεριστές!

Αυξάνουν οι Έλληνες
Παραδοσιακά ο Ιούλιος είναι μήνας της θάλασσας και των μπάνιων, ενώ τον Αύγουστο πολλοί Ηπειρώτες παίρνουν το δρόμο προς τα χωριά τους, λόγω και των πανηγυριών που γίνονται σ’ αυτά.
Όπως και να’ χει, τα πράγματα φέτος πηγαίνουν καλύτερα για ολόκληρη την Ήπειρο σε σχέση με
την προηγούμενη χρονιά. Το καλό νέο είναι ότι παρατηρείται αύξηση και του εσωτερικού τουρισμού, δηλαδή της εισροής Ελλήνων παραθεριστών, όπως τονίζει ο Στράτος Ιωάννου. Αυτοί προέρχονται κυρίως από την Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, αλλά και από την Αθήνα ακόμη, παρά τις δυσκολίες που έχει το συγκεκριμένο ταξίδι!

Η Ιόνια θα φέρει κόσμο!
Ωστόσο, οι εργασίες στην Ιόνια Οδό προχωρούν με καλούς ρυθμούς, όπως και στην Εθνική Οδό Πάτρας – Κορίνθου και όταν οι δύο αυτοί άξονες ολοκληρωθούν, η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο αναμένεται να απογειωθεί! «Θα δούμε σκηνικά παρόμοια με εκείνα την εποχή ολοκλήρωσης της Εγνατίας Οδού και ακόμη καλύτερα σε δύο περίπου χρόνια, με την ολοκλήρωση της Ιόνιας, αν φυσικά πάνε όλα καλά. Η διαφήμιση που κάνουμε και η εύκολη πρόσβαση θα φέρουν πολύ κόσμο στην περιοχή μας. Ας μην ξεχνάμε ότι από την πλευρά αυτή μιλάμε για 4 – 5 εκατομμύρια Ελλήνων», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Οι ξένοι τουρίστες
Πέρα από τους Έλληνες, αυξητική τάση παρουσιάζει και η εισροή ξένων παραθεριστών στην Ήπειρο και ειδικά στα παράλιά της, με την Πάργα και τα Σύβοτα να προσελκύουν τους περισσότερους. Κυρίως έρχονται στην περιοχή μας Άγγλοι, Σκανδιναβοί, Ολλανδοί, Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, αλλά και τουρίστες απ’ τα Βαλκάνια (Ρουμανία, Σερβία κ.λ.π.), την Τουρκία και την Ρωσία.

Σύνδεση με Κύπρο

Στο μεταξύ, μετά από συμφωνία της Π.Ε. Πρέβεζας με τουριστικούς πράκτορες από την Κύπρο, δρομολογήθηκε, για πρώτη φορά φέτος, μία εβδομαδιαία πτήση από την Κύπρο προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου, η οποία φέρνει κάθε φορά περίπου 150 τουρίστες, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την κίνηση στην ευρύτερη περιοχή! «Φιλοξενήσαμε πέρυσι 15 πράκτορες, τους ξεναγήσαμε, τους άρεσε η περιοχή μας κι έτσι έγινε η δουλειά», τονίζει ο Στρ. Ιωάννου, προσθέτοντας ότι τα Κυπριακά αεροπλάνα έρχονται γεμάτα στην Ήπειρο!

Καταλύματα - νερά
Τα παράλια της Ηπείρου διαθέτουν καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, αφού βρίσκει κανείς δωμάτια που τιμούνται από 20 μέχρι 200 ευρώ! Απευθύνονται λοιπόν σε μια ευρεία γκάμα τουριστών. Εξάλλου, τα νερά μας είναι πεντακάθαρα, όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννου. Η Π.Ε. Πρέβεζας παίρνει τακτικά δείγματα νερού από τις ακτές και τα δίνει για έλεγχο. Τα αποτελέσματα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Επαγγελματίες στις ακτές
Όσον αφορά την πρόσφατη παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη Περιφέρειας Ηπείρου για την απαράδεκτη συμπεριφορά επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες κ.λ.π., ο Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει με έμφαση ότι αυτή αφορούσε συγκεκριμένη καταγγελία, προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι σπάνιες, σαφώς τις καταδικάζουμε, γίνονται έλεγχοι από την Κτηματική Υπηρεσία και όποιος δεν συμμορφώνεται θα υποστεί το προβλεπόμενο πρόστιμο».

Ήρθαν οι «Γαλάζιες Σημαίες»!
Σε πέντε παραλίες της Πρέβεζας θα κυματίζουν πιθανώς από σήμερα οι «Γαλάζιες Σημαίες» με τις οποίες βραβεύτηκαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι πληρούν κριτήρια που αφορούν όχι μόνο την καθαρότητα νερών και ακτής, αλλά και τις υποδομές. Υπενθυμίζεται ότι οι βραβευμένες παραλίες είναι η Κυανή Ακτή (Πρέβεζα), το Μονολίθι (Πρέβεζα), τα Πλατάνια (Kαστροσυκιά), η Μέγα Άμμος (Bράχος) και οι Τσούκες (Kανάλι). Η καθαρότητα των νερών είναι στοιχείο χαρακτηριστικό και πολλών άλλων παραλιών της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, οι οποίες ωστόσο δεν πήραν «Γαλάζια Σημαία» για όλους λόγους που αφορούν κυρίως την οργάνωσή τους.
epirusgate
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS