Παράταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τις αιτήσεις αγροτικού ρεύματος

Παρασκευή, 2 Μαΐου 20140 σχόλια

Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η προθεσμία για την υποβολή από τους αγρότες των δικαιολογητικών για τη χορήγηση αγροτικού
τιμολογίου, από τη ΔΕΗ, όπως προκύπτει από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.
H Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε., ζητά από τους αγρότες να προσκομίσουν τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα αίτημα των ίδιων των αγροτών, μετά τα «ραβασάκια» που άρχισε να στέλνει η ΔΕΗ, οι οποίοι τονίζουν ότι είναι αδύνατο χρονικά να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού η διαδικασία αδειοδότησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού από τις υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι με απόφασή της, η Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε., ζητά από τους αγρότες να προσκομίσουν τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 31 Ιουλίου 2014, με αφορμή την επικαιροποίηση του τηρούμενου αρχείου της με τους δικαιούχους χορήγησης του αγροτικού τιμολογίου. 
Ειδικότερα, η ΔΕΗ ζητάει από τους αγρότες που είναι κάτοχοι ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών (πομόνες) να επικαιροποιήσουν το Δελτίο Νο 1, για να συνεχίσει να παρέχει ρεύμα με βάση το αγροτικό τιμολόγιο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από τη Διεύθυνση πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε., στην περίπτωση που οι αγρότες δεν συμμορφωθούν με τη χρονική προθεσμία, η εταιρεία θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης του αγροτικού τιμολογίου και η τιμολόγηση θα γίνεται με το κανονικό για τη χρήση των εγκαταστάσεων τιμολόγιο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υπουργού προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με την εν λόγω παράταση δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να παραλαμβάνουν αιτήσεις και καλεί τους ενδιαφερομένους να προσέλθουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των αρμόδιων Περιφερειακών Ενοτήτων. agronews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS