Μέσα από τα Περίπτερα - Καπνοπωλεία στόχος τους οι Έμμεσοι Φόροι σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

Σάββατο 26 Απριλίου 20140 σχόλια

Από το 2009 έχει ήδη στηθεί λεπτομερές σχέδιο δραστικής μείωσης των εμμέσων φόρων για το ελληνικό δημόσιο με μοχλό πίεσης στα Περίπτερα και τα Ψιλικά/Μ.Μ.

Με τον ερχομό του μνημονίου στην Ελλάδα ταυτόχρονα αναδείχτηκαν και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας. Επί σαράντα χρόνια δεν υπήρχαν Πετρέλαια - Φυσικό Αέριο, Ουράνιο, Χρυσός, Όσμιο και γενικά πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Αυτά ξαφνικά αναδείχτηκαν!!!
Όλα αναμεταξύ τους έχουν μια σχέση.
Οι απάτριδες, οι νενέκοι, οι δολοπλόκοι μαζί με τους αχυρανθρώπους τους κατέστρωσαν λεπτομερές νομοθετικό σχέδιο εξόντωσης ώστε να εξαφανίσουν το Εθνικό Δίκτυο Είσπραξης Εμμέσων Φόρων και με αυτόν τον τρόπο να βάλουν χέρι για ιδίων όφελος όλα αυτά που χρόνια εποφθαλμιούσαν.
Ξεκίνησαν αρχές του 2010 για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα το 2014 όσον αφορά τις δυσάρεστες εξελίξεις στον κλάδο μας.
Η νόμιμη πώληση καπνικών το 2009, με μόνο 3% ως ποσοστό λαθρεμπορίου και παραοικονομίας έδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο από έμμεσους φόρους περίπου 4 δις. Το 2013, κάποιοι το λαθρεμπόριο καπνικών το πήγαν, με επίσημα στοιχεία του ΙΟΒΕ, 23% , ενώ στην πραγματικότητα είναι άνω του 50% και τα έσοδα υπέρ Ελληνικού Δημοσίου από τους έμμεσους φόρους για το έτος 2013 κλείσανε κάτω από 2 δις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λιανική τιμή των τσιγάρων το 2009 ήταν πολύ φθηνότερη από το 2013.
Καταστρέφουν επίτηδες το Εθνικό Δίκτυο Είσπραξης Έμμεσων Φόρων με τεχνοκρατικό τρόπο νομοθετώντας και παραβιάζοντας το σύνταγμα της Ελλάδος, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις Διεθνείς Συμβάσεις (Π.Ο.Υ.).

Από το 2010 οι πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μείωσαν με εντολή των Μητρικών Εταιρειών Εξωτερικού, τα ποσοστά κέρδους που έβγαζαν οι λιανέμποροι από 8,2% σε 3% επί της ονομαστικής αξίας.
Απαξίωσαν τα Περίπτερα και τον συγκεκριμένο κλάδο, κλείσανε και οδήγησαν κόσμο στην ανεργία επίτηδες, και με τους μηχανισμούς που διαθέτουν σε όλη την Ιεραρχία της Κρατικής Μηχανής, οι ίδιες οι καπνοβιομηχανίες και οι συνεργάτες αυτών, γέμισαν την Ελλάδα με παράνομα τσιγάρα. Με απλά λόγια το Ελληνικό Δημόσιο δεν εισπράττει έμμεσους φόρους αλλά οι καπνοβιομηχανίες κερδίζουν πολλαπλάσια.

Πρόσφατα περάσαμε και στο σχέδιο Β…!!
Νομοθέτησαν ειδικά άρθρα σε δύο πολυνομοσχέδια (Υπουργεία Εσωτερικών – Ανάπτυξης – Οικονομικών) ώστε να υπάρξει το εξής αποτέλεσμα: Σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω των Δήμων να περιέλθουν τα Σημεία Μικρής Λιανικής με την διαδικασία των δημοπρασιών, στις ίδιες τις καπνοβιομηχανίες ή τις θυγατρικές εταιρείες αυτών.
Για τα μεγάλα συμφέροντα η Πατρίδα μας είναι τόσο μικρή σε οικονομικό μέγεθος όσο….. «ένα τσιγάρο δρόμος».
Τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον
Με 4-5 θυγατρικές εταιρείες ΑΕ να ελέγχουν τα Σημεία Μικρής Λιανικής , και να διατηρήσουν σε Υψηλά επίπεδα το λαθρεμπόριο καπνικών ώστε να πετύχουν πολλαπλούς στόχους και σκοπούς.
Πρώτον να μην εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο αυτά που πρέπει και δεύτερον να διατηρήσουν το παραεμπόριο ως κύριο έσοδο για τους λαθρομετανάστες που υπάρχουν στη χώρα μας. Σημειωτέων ότι τα έσοδα από το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο που διακινούν οι αλλοδαποί, το 70% προέρχεται από τα καπνικά.
Επίσης, οι θυγατρικές ΑΕ που θα εκμεταλλεύονται στο μέλλον το λιανεμπόριο καπνικών στην Ελλάδα θα γράφουν λογιστικές ζημιές ώστε με αυτόν τον τρόπο να ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα από διάφορες πηγές.
Ήδη ο ρόλος ορισμένων Δημάρχων είναι ύποπτος και υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της Διοίκησης του Συνδικάτου για τις μεθοδεύσεις και τα υπόγεια ρεύματα που έχουν οι καπνοβιομηχανίες με μεγάλους Δήμους της χώρας.

Να μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι κλαδιά και παρακλάδια ενός μεγάλου δέντρου και πάντα καταλήγουν σε αυτούς τους ανθρώπους που κυβερνάνε αόρατα τον πλανήτη. Π.χ. η καπνοβιομηχανία Phillip Morris, καθώς και μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, παγωτών κλπ. ανήκουν στο group Άλτρια που αυτό με την σειρά του ανήκει στις μεγαλύτερες εταιρίες στη Γη: Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs καιMorgan Stanley.

Και να μην ξεχνάμε ότι η σαπίλα ψυχής αυτών των ανθρώπων είναι τέτοια που στον βωμό των εταιρικών συμφερόντων δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
Εκρίθησαν, εζυγίστηκαν, απερρίφθησαν!!!
Η Ελλάδα έχει αέρα, θάλασσα, ευλογημένη Γη αλλά πέραν όλων αυτών έχει πολύ ΦΩΣ!!!
Μερικοί δυστυχώς έχουν τυφλωθεί από το Πολιτισμικό Φως που εκπέμπει αυτή η χώρα. Καταγγελίες του Προέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, κ. Γεωργίου Δούκα.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS