Μεγάλη κομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ

Παρασκευή 25 Απριλίου 20140 σχόλια


Επτά άτομα κρύβονταν πίσω από τη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «μαϊμού» αγγελίες μεταχειρισμένων ΙΧ μέσω διαδικτύου. Συνολικά είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας του περισσότερα από...

250.000 ευρώ.
Τέλος στη δράση τους έβαλε η αστυνομία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ταυτοποίησε τα στοιχεία επτά μελών της σπείρας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν τις αρχές για απάτες.

Όπως διαπιστώθηκε, η δράση τους άρχισε το 2010. Αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.

Μετά την κατάθεση των χρημάτων, όμως, οι δράστες εξαφανίζονταν, χωρίς να παραδώσουν το όχημα. Μέχρι στιγμής έχει ανακαλυφθεί ότι εξαπατήθηκαν 130 άτομα από όλη τη χώρα, ενώ το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια που διατηρούν τα τρία εκ των επτά ατόμων της οργάνωσης, στην περιοχή της Τρίπολης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων και τρία κινητά τηλέφωνα.
nonews-news
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS