Πλεόνασμα φτώχειας - Ουρές χιλιομέτρων για λίγα φρούτα και λαχανικά σε 7 σημεία της Αθήνας - Πλιάτσικο στον Κολωνό (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 30 Απριλίου 20140 σχόλια


- Λιποθυμίες ανθρώπων στον Κολωνό - Ζητήθηκαν ασθενοφόρα και η συνδρομή της αστυνομίας

- Απλωναν τα χέρια ακόμα και για ένα μαρούλι
- Έριξαν τους πάγκους στην προσπάθειά τους να πάρουν τα προϊόντα από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών
- Μόνο στο Περιστέρι έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προιόντων
- Δυο ώρες πριν στήθηκαν στην ουρά οι πολίτες για μια σακούλα δωρεάν φρούτα, λαχανικά και ψάρια
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Από την απόλυτη τάξη στο χάος. Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, είδαν ξαφνικά την διανομή δωρεάν προϊόντων που είχαν προγραμματίσει να μετατρέπεται σε πλιάτσικο τουλάχιστον στον Κολωνό. Εκεί οι πολίτες έσπασαν την σειρά και άρχισαν να παίρνουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παραγωγοί είχαν προγραμματίσει να δίνουν από μια σακούλα σε κάθε πολίτη αλλά κέρδισε η ανυπομονησία. Οι πολίτες άρχισαν να σπρώχνονται να ποδοπατιούνται και μάλιστα κάποιοι με τα μωρά στην αγκαλιά. Οι παραγωγοί κατήγγειλαν ότι η αστυνομία δεν παρενέβη. Ωστόσο, στα υπόλοιπα 6 σημεία που γινόταν η διανομή οι ουρές ήταν μεγάλες αλλά όλα κύλησαν ομαλά.








Πιο ήσυχα ήταν τα πράγματα στη Νεα Σμύρνη αλλά και εκεί οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Και εκεί οι άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά για μια σακούλα τρόφιμα ακόμα και για ένα μαρούλι!



Στο Περιστέρι, στον Αγιο Αντώνιο αλλά και στα άλλα σημεία, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν από νωρίς το πρωί για μια σακούλα προϊόντα.


Στον Αγιο Αντώνιο στήθηκαν  πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων. Στους πολίτες δινόταν μια σακούλα από κάθε προϊόν τα οποία ήταν: πατάτες, μελιτζάνες, ψάρια, κουκιά, λεμόνια κ.α. Σημειώνεται ότι κάποιοι πολίτες βρέθηκαν στο σημείο διανομής και δυο ώρες νωρίτερα.






Η διανομή είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 10.30 αλλά σε κάποιες περιοχές λόγω της κοσμοπλημμύρας ξεκίνησε νωρίτερα. Οι περιοχές που έγινε διανομή προϊόντων ήταν:

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον 'Άγιο Αντώνιο
ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου
ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας
ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως







ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ














ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ newsit.gr






Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS