Τα golden boys του Κολεγίου, τα “νέα τζάκια” του Ρουσόπουλου και ο ρόλος τους στην πτώση Καραμανλή

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 20140 σχόλια


Οι σχέσεις με το Μαξίμου, η διαπλοκή με τα ΜΜΕ και η εμπλοκή του πρώην Διοικητή του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη.

Γρήγορα “βγήκαν εκτός ελέγχου” του τότε συστήματος Μαξίμου, αυτονομήθηκαν, έκαναν προσωπικά deals και ίσως business στο όνομα της εξουσίας και ενεπλάκησαν σε στενές σχέσεις με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.
Γύρω στο 2000-2003 άρχισε να στήνεται παράλληλα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κώστα Καραμανλή και το σύστημα των στενών στελεχών που τον στήριζαν μια ομάδα τεχνοκρατών, πιστών στον τότε πρόεδρο του κόμματος, με προσεγμένες σπουδές και διείσδυση στα μεγάλα σαλόνια.

Ένας από αυτούς και ο συλληφθείς στην Τουρκία Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος είχε ήδη καταγράψει τρία χρόνια στην προεδρία του Παναθηναϊκού, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία κι έμεινε στην ιστορία για τα επεισόδια της Ριζούπολης.
Μαζί με τα αλήστου μνήμης golden boys συνέστησαν αργότερα την ομάδα του Μαξίμου.
Χατζηεμμανουήλ

Σ’ εκείνη την παρέα εκτός από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ υπήρχαν και οι κ.κ. Διονύσης Ζακυνθινός, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Πάνος Λειβαδάς, Σπύρος Κλαδάς κ.α. Κοντά τους και ο Βαγγέλης Αντώναρος που συνεχίζει να δηλώνει «εκπρόσωπος» του Καραμανλή.
Όλους τους  παραπάνω τους εμπιστεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός και έλυναν κι έδεναν, αν και από τον κομματικό μηχανισμό (Μεϊμαράκης κλπ) αντιμετωπίζονταν από την αρχή με καχυποψία και  ως «περαστικοί» από τη ΝΔ.

Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ.Καραμανλής να οδηγήθηκαν στην κατάρρευση, σε μεγάλο βαθμό και από τις δραστηριότητες και τις πολιτικές και επικοινωνιακές επιλόγές αυτής της ομάδας με ηγέτη τον κ. Ρουσόπουλο, όμως οι περισσότεροι όμως από αυτούς φαίνεται να έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους, ενώ μέχρι την ώρα που το δίδυμο Παπανδρέου – Ράικου αποφάσισε να ασχοληθεί με το φάκελο “Δάνεια ΤΤ 2007-11″ παρέμεναν και στο απυρόβλητο.

Από μια γαλάζια δεξαμενή σκέψης, το «Κέντρο Πολιτικής Ερευνάς και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ), ξεκίνησε και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μετέπειτα πρόεδρος στον ΟΠΑΠ.
Πρόεδρος στο ίδιο ίδρυμα χρημάτισε και το άλλο μέλος της «παρέας», ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος έγινε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το ΤΤ

H δικηγορική εταιρεία Juris είχε βασικούς πελάτες του το ΤΤ και φυσικά την ομάδα της Γιάννας Αγγελοπούλου που είχε αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Με την Juris συνεργάζεται και η γνωστή δικηγόρος κα Βένια Παπαθανασοπούλου η οποία ήταν το δεξί χέρι της κας Γιάννας Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη συνέχεια ανέλαβε αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Ελεύθερου Τύπου» και νομικός σύμβουλος.
Από την τελευταία θέση παραιτήθηκε όμως για να αναλάβει νομική σύμβουλος του κ. Χατζηεμμανουήλ στον ΟΠΑΠ. Ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, μέχρι να πάει στον ΟΠΑΠ, ήταν πρόεδρος στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Ήταν επίσης στενός φίλος του κ. Κλαδά ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Σημειώνουμε ότι και στον άλλο πελάτη της Juris το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο πρόεδρος του (ο κ. Αγγ. Φιλιππίδης) προέρχεται κι αυτός από την «παρέα του Μαξίμου» και είναι στενός φίλος και του κ. Κλαδά και του κ. Χατζηεμμανουήλ.
Πάντως ο κ. Φιλιππίδης “κληρονόμησε” την Juris από τον προκάτοχό του, κ. Π. Τσουπίδη, τον φίλο του κ. Αλογοσκούφη, αλλά και του προφυλακισθέντος Καπράνου, του σκανδάλου με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

Τα ΜΜΕ
Τα golden boys φροντίσει να τα έχουν “πολύ καλά” με τα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και να διατηρούν διαύλους μέσω των οποίων περνούσαν τη γραμμή τους, η οποία πολλές φορές δεν ταυτιζόταν με την επίσημη του Μαξίμου. Οι σχέσεις τους με “μεγαλοεπιχειρηματικά” συμφέροντα, οι “παραμηχανισμοί” με πρόσωπα κοντά στον Κώστα Καραμανλή που όμως δρούσαν στο παρασκήνιο, αλλά και οι θέσεις τους σε Κρατικά πόστα που τους παρείχαν τη δυαντότητα να “διαχειρίζονται” περίπου ανεξέλεγκτα, μεγάλα ποσά και διαφημιστικά κονδύλια, τους παρείχε άμεση πρόσβαση στις αίθουσες “σύνταξης ειδήσεων” στα ΜΜΕ εκείνη την εποχή.

Οι εξυπηρετήσεις
Ταυτόχρονα φρόντιζαν να δείχνουν “κατανόηση”  και σε αιτήματα που δεν προέρχονταν υποχρεωτικά από το “ομοιδεατικό” χώρο η από το ” φιλικό ” προς την κυβέρνηση στρατόπεδο, εγγράφοντας έτσι προσωπικές μελλοντικές υποθήκες, η εξυπηρετώντας προσωπικά ντιλς, ανθρώπων πίσω από αυτούς που βρίσκονταν ξαφνικά σε δύσκολη θέση. antinews.gr Κάντε κλικ εδώ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS