Συνελήφθη και ο Αιγύπτιος για το ναυάγιο της Παλαίρου

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 20140 σχόλια

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι και ο Αιγύπτιος ηγετικό μέλος του κυκλώματος των διακινητών λαθρομεταναστών που ευθυνόταν
για το ναυάγιο της Παλαιρου. Ήταν ο μόνος που διέφευγε της σύλληψης ενώ για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τριά αδέρφια από το Ξηρόμερο, η μητέρα τους και δύο αλλοδαποί. Αναλυτικά αναφέρει η αστυνομία:

Συνελήφθη χθες (28-1-2014) το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πολυήμερες έρευνες, ένας (1) αλλοδαπός Αιγυπτιακής καταγωγής, ηγετικό μέλος της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς εμπλέκεται συνολικά σε πέντε (5) υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης. Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται αφορούν στις περιοχές της Θράκης, της Ροδόπης, της Λευκάδας, της Αττικής και της Κορινθίας.

Ειδικότερα, σε μία από τις παραπάνω, ο συλληφθείς φέρεται ως ο οργανωτής της μεταφοράς μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία με τη χρήση πλωτού σκάφους, που είχε ως κατάληξη τον πνιγμό  12  μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων  ανηλίκων, στις 15-11-2013 στην περιοχή Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας.

Το εγκληματικό προφίλ του συλληφθέντα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα βίαιο και σκληρό, ενώ σε κάθε προσπάθεια προσαγωγής του αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη και επιχειρούσε να διαφύγει, ενώ παραβίαζε συστηματικά τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί σχετικά με την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  κινητό τηλέφωνο και τρεις κάρτες SIM .
Ο συλληφθείς, κατηγορούμενος κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, όπως προώθηση μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό από κερδοσκοπία κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και πρόκλησης ναυαγίου εκ προθέσεως από το οποίο επήλθε θάνατος, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Αθηνών. agrinionews.gr Κάντε κλικ εδώ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS