Ο Γενικός Γραμματέας στον Αμβρακικό και την Πρέβεζα

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 20120 σχόλια

Η ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου,

την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης στη διάρκεια της επίσκεψης του στον Αμβρακικό και την Πρέβεζα την Πέμπτη (1/11/12). Ο Γενικός Γραμματέας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην περιοχή από τις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού όπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος του Φορέα Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση του οικοσυστήματος, τα προβλήματα που παρουσιάζει και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Στον ιχθυογεννητικό σταθμό συζήτησε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί η επαναλειτουργία του η οποία συμβάλει στην προστασία και ανάπτυξη του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και συσκευαστήρια όπου εξέφρασε το ενδιαφέρον και την στήριξη του για την ενίσχυσή τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων καθώς ενισχύουν την τοπική οικονομία. Τέλος στην ιχθυόσκαλα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αλιέων οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες του επαγγέλματός τους.

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου έγινε δεκτός από το δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και τους αντιδημάρχους και συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πρέβεζας καθώς και τους τομείς που μπορούν να συνεργαστούν για την δρομολόγηση συγκεκριμένων λύσεων.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάχη Στράτου Ιωάννου παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) «ΑΝΑΣΑ» του Αμβρακικού Κόλπου και αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Μάλιστα και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέα συνάντηση όπου θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, την ενίσχυση και στήριξη του οποίου θέτει σε πρώτη προτεραιότητα ο Γενικός Γραμματέας.
you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS