Ερώτηση για παρακρατήσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τραπεζικά ιδρύματα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 20120 σχόλια

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Στύλιος, σχετικά με τις παρακρατήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών επιδοτήσεων από τραπεζικά ιδρύματα.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, αφού στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας οι επιστροφές από ΦΠΑ και πετρέλαιο που δικαιούνται οι αγρότες μας, παρακρατούνται έναντι των χρεών τους προς το ίδρυμα.

Στη συνέχεια της ερώτησής τους, με αφορμή την προσεχή πίστωση στους λογαριασμούς των γεωργών και κτηνοτρόφων, τονίζουν ότι υπάρχει πλέον διάχυτη η ανησυχία πως οι τράπεζες - παρά το γεγονός ότι το άρθρο 37 του νόμου 2538/97 εξαιρεί την οποιαδήποτε παρακράτηση όταν αυτή προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις – θα ακολουθήσουν την εν λόγω πρακτική, με αποτέλεσμα να αφήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς άδειους, οδηγώντας έτσι τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αδυναμία να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους ή να αγοράσουν τροφή για τα ζώα, φτάνοντας τον πρωτογενή τομέα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Καταλήγοντας την ερώτησή τους η κ. Σκόνδρα και ο κ. Στύλιος ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς: Τι μέτρα προφύλαξης των αγροτών και κτηνοτρόφων σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε, ώστε να μην οδηγηθούν στην οικονομική τους εξόντωση, πως σκοπεύουν να ενισχύσουν τους πρωτογενείς κλάδους παραγωγής της χώρας μας, που αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ποιες κυρώσεις σκοπεύουν να επιβάλουν στα τραπεζικά ιδρύματα που ακολουθούν παράνομες πρακτικές μονομερούς παρακράτησης επιδοτήσεων και επιστροφών φόρων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησής ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η παραπάνω κατάσταση έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των αγροτών μας, ενώ δημιουργούνται και τεράστια ερωτηματικά για την πρακτική που ακολουθείται από τις Τράπεζες. Η πρακτική αυτή οδηγεί την πρωτογενή παραγωγή της ελληνικής περιφέρειας στον οικονομικό μαρασμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική οικονομία και πάνω από όλα τις οικογένειες των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Για αυτό καλούμε την κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος και να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.” you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS