Στο έλεος της καταιγίδας η Ήπειρος

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 20120 σχόλια

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ήπειρο, ειδικά όμως στο Νομό Ιωαννίνων η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή με ιδιαίτερη ένταση. Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου

έχοντας τον γενικό συντονισμό, σε άψογη συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους δίνει μία άνιση μάχη για την αντιμετώπισή τους.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ζαγορίου. Στο Γρεβενίτι ένα σπίτι κινδυνεύει ενώ νωρίτερα κατέπεσε κτηνοτροφική μονάδα η οποία καταπλάκωσε τα ζώα που υπήρχαν μέσα. Η στέγη της δεν άντεξε την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταρρεύει.
Στο Δήμο Ζαγορίου προβλήματα υπάρχουν ακόμη, ειδικά λόγω των καταπτώσεων στο Τρίστενο, την Ιτέα και την Πέτρα.
Στην Κόνιτσα μεγάλες καταπτώσεις έχουν σημειωθεί στον Πύργο, την Πουρνιά, την Φούρκα και την Αγία Παρασκευή.
Στα Τζουμέρκα τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται κυρίως σε καταπτώσεις. Τα σημαντικότερα καταγράφονται στο Συρράκο, τους Καλαρύτες, το Ματσούκι και το Αμπελοχώρι.
Στο Δήμο Δωδώνης, έχει διακοπεί ο δρόμος προς την Έλαφο εξ αιτίας κατάπτωσης που σημειώθηκε.
Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το Μέτσοβο, ενώ προβλήματα καταπτώσεων, ιδιαίτερα έντονα, καταγράφονται στη Μηλιά. Στο ίδιο χωριό πλημμύρισαν δύο καταστήματα από υπερχείλιση του ποταμού. Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της Μηλιάς είναι πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όπου το ποτάμι γίνεται τόσο ορμητικό με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την παραποτάμια ζώνη.
Στο Δήμο Ζίτσας, προβλήματα σημειώνονται στην Βουνοπλαγιά και τους Αγίους Ανάργυρους όπου πλημμύρισαν σπίτια, ενώ στα Γιάννινα πλημμύρισαν υπόγεια στα Καρδαμίτσια και το Σταυράκι.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από εκατό κλήσεις από ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων και βρίσκεται επί ποδός, όπως και η Αστυνομία.
Στην υπόλοιπη Ήπειρο, σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις στη Θεσπρωτία, την Πάργα και την Άρτα. Μεγάλες καταπτώσεις υπάρχουν στις εθνικές οδούς Ιωαννίνων Κοζάνης και Ιωαννίνων Άρτας, όπου εργάζονται μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάστασή τους. epiruspost.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS