Στο σφυρί το Αεροδρόμιο Ακτίου - Aράξου

Τετάρτη 15 Αυγούστου 20120 σχόλια

Το Αεροδρόμιο Αράξου, όπως και το Αεροδρόμιο Ακτίου παίρνουν σειρά στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Όπως
αναφέρουν ακριβείς πληροφορίες του thebest.gr ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη στο γραφείο του φάκελο με 29 περιφερειακά αεροδρόμια που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν, στα οποία εντάσσονται ο Άραξος και το Άκτιο.

Οι ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικό παράγοντα αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης πιέζεται από την Τρόικα, στελέχη της οποίας έχουν επισημάνει ότι «έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η παραχώρηση Αεροδρομίων που σήμερα ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο».

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε στο thebest.gr ότι από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για την κατάρτιση της οριστικής λίστας στην οποία θα περιλαμβάνονται και άλλα Αεροδρόμια – «φιλέτα», κυρίως στη νησιωτική χώρα, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Κέρκυρας που παρουσιάζει υψηλή επιβατική κίνηση επτά μήνες τον χρόνο.

Στόχος είναι τα αεροδρόμια να μετατραπούν σε κέντρα ανάπτυξης εμπορίου αλλά και ψυχαγωγίας, δίνοντας νέα πνοή στις πόλεις που βρίσκονται. Τεχνικοί σύμβουλοι του εγχειρήματος είναι το Γραφείο Δοξιάδη, η Alanna Consulting Group και η Lufthansa Consulting. thebest.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS