DNA τεστ αποκαλύπτει το χρώμα των μαλλιών

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 20110 σχόλια

Ελάχιστα ίχνη στον τόπο του εγκλήματος είναι αρκετά: Αλλά από μια γενετική δείγμα μπορεί πιθανότατα τον καθορισμό του χρώματος των μαλλιών ενός ατόμου, αναφέρουν οι ερευνητές. Η τεχνική θα μπορούσε να

χρησιμοποιηθεί σε έρευνες
της αστυνομίας χρησιμοποιούνται.
Χρώμα ματιών , την ηλικία και το χρώμα των μαλλιών: εγκληματολογικής επιστήμονας που εργάζεται για τη γενετική ανάλυση για να καθοριστεί μόνο από το πώς ένα άτομο μοιάζει. Οι μέθοδοι που θα μπορούσε να βρει το χαμένο ή άγνωστα βοήθεια δράστες.

Οι επιστήμονες από την Ολλανδία και την Πολωνία αναφέρουν πλέον στο περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου», ότι είναι δυνατό, το χρώμα των μαλλιών με βάση τα δείγματα DNA με μεγάλη βεβαιότητα για την εκτίμηση. Η ανάλυση που απαιτείται για γονιδιώματος μπορεί να αποτελείται από βιολογικά δείγματα από μια σκηνή του εγκλήματος, για παράδειγμα, το σάλιο ή το αίμα που έχουν παραχθεί. Μπορεί να φτάσει ακόμη και μικροσκοπικά ίχνη του οποίου τα αντικείμενα στην αφή - πόμολα, πληκτρολόγια υπολογιστών, γυαλιά - ραβδί παρέμεινε.
Οι ερευνητές δοκίμασαν τη μέθοδό τους σε μια μελέτη με 385 ενήλικες που είχαν προσληφθεί στην Πολωνία. Μοιράστηκαν τα χρώματα τρίχας στις τέσσερις κατηγορίες του ξανθά, κόκκινα, καφέ και μαύρου. Εν μέρει, φάνηκαν πιο κομψός διαφορές, έτσι ώστε επτά χρώματα τα μαλλιά ήταν: ξανθά, σκούρο ξανθό, καφέ, κόκκινο καφέ, κατάξανθο, κόκκινο και μαύρο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είχαν σκούρα ξανθά μαλλιά (38 τοις εκατό), κόκκινο-καφέ ήταν το σπανιότερο χρώμα (τρία τοις εκατό). Για τη μελέτη ήταν ειδικά επιλεγμένα κοκκινομάλλα, έτσι ώστε το μερίδιό τους ήταν δέκα τοις εκατό υψηλότερη από το συνολικό πληθυσμό της Πολωνίας.
Η αλληλεπίδραση πολλών γονιδίων καθορίζει το χρώμα μιας ανθρώπινης τρίχας. Οι ερευνητές εξέτασαν τυπικά μικρές αλλαγές στα εν λόγω γονίδια, που ονομάζονται σημειακών μεταλλάξεων (Αγγλικά: μονονουκλεοτιδικός πολυμορφισμός, ή SNP, που ονομάζεται επίσης snips). Αυτά τα αποκόμματα μπορούν να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Όταν εξέτασαν μια σειρά από 13 snips σε έντεκα διαφορετικά γονίδια, θα μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα μεγαλύτερη του 90 τοις εκατό ότι ένα πρόσωπο έχει μαύρα μαλλιά. Για κόκκινα μαλλιά, αυτό ήταν επίσης επιτυχής. Με ξανθά ή καστανά μαλλιά, η ακρίβεια ήταν ακόμα πάνω από το 80 τοις εκατό. Επίσης διακρίσεις μεταξύ ξανθιά και σκούρα ξανθά ή κόκκινα και καφέ ήταν δυνατόν, αν και με μικρότερη ακρίβεια.
Η μελέτη είναι το πρώτο βήμα προς μια νέα μέθοδο που εφαρμόζεται στην ιατροδικαστική έρευνα. «Έχουμε δείξει ότι είναι επιστημονικά δυνατό να προσδιοριστεί το χρώμα των μαλλιών με αυτόν τον τρόπο. Τώρα έχουμε αναπτύξει μια ιατροδικαστική εξέταση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πράξη", λέει ο Manfred Kayser του πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Θα μπορούσε να είναι δυνατή εντός του τρέχοντος έτους, οι εκτιμήσεις των ερευνητών. Στη συνέχεια θα δείξει αν το τεστ είναι αρκετά ευαίσθητα ότι ακόμα και μικροσκοπικά ίχνη επαρκούν για την ανάλυση.


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS