«Βελτίωση της οδού ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ»

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

Δημοπρατήθηκε χθες Τρίτη από Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας το μεγάλο οδικό έργο με τίτλο:
«Βελτίωση της οδού 


ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ» προϋπολογισμού 17.530.000 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις στην οδό Κουβαράς-Φυτείες-Αστακός σε συνολικό μήκος 9.2 χιλιομέτρων.
Ο νέος δρόμος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) συνολικού πλάτους 10,5 μέτρων, ενώ θα κατασκευασθούν και τέσσερις (4) ισόπεδοι κόμβοι.
Ακόμη θα υπάρξει σήμανση ασφαλείας και φωτισμός.
«Με το έργο αυτό, που άμεσα ξεκινά η υλοποίησή του, επανασχεδιάζεται ο οδικός χάρτης του Ξηρομέρου αλλά και του νομού γενικότερα.
Θα έχουμε έναν κάθετο δρόμο στον Δυτικό Άξονα με καλές προδιαγραφές που άρει την επικινδυνότητα και βεβαίως εξασφαλίζει ταχύτητα και ασφάλεια πρόσβασης εκεί που πρέπει να πάμε.
Το έργο δημοπρατήθηκε αφού πέρασε όλα τα φίλτρα των διαδικασιών, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τις προδιαγραφές του σωστού οδικού άξονα.
Το έργο αυτό είναι επένδυση για την κοινωνία και για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε από την πλευρά του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο είχε αναλυτικά παρουσιαστεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής κατά την επίσκεψη του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αναστάσιου Αποστολόπουλου στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 στο Δήμο Φυτειών.
Πηγή agriniopress

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS