Γεωργία κατηγόρησε τη Ρωσία για πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

Αποκλειστικό
Γεωργιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το φθινόπωρο στη χώρα, καθώς και την πρόληψη νέων επιθέσεων.

Τυφλίδα ισχυρίζεται ότι οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κάτω από τις διαταγές ενός αξιωματικού του ρωσικού στρατού, και είχαν την προετοιμασία νέων επιθέσεων κατά τις οδηγίες του "κατεχόμενα εδάφη". Στη Μόσχα λένε ότι η Ρωσία δεν έχει νόημα να οργανώσει επιθέσεις στη Γεωργία και τις πρόσφατες δηλώσεις Τιφλίδας είναι μια άλλη πρόκληση Σαακασβίλι, ο οποίος έχει ως στόχο να ενισχύσει την εικόνα του εχθρού της Ρωσίας στη συνείδηση του κοινού των Γεωργιανών.
Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, σε ένα ειδικό τηλεοπτικό διάγγελμά του ευχαρίστησε τις αρχές επιβολής του νόμου της Δημοκρατίας, επειδή αποκάλυψε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και για την πρόληψη νέων επιθέσεων.
«Κρίνοντας από τα κατασχεθέντα υλικά και σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκδοση, η οποία, φυσικά, πρέπει να επιβεβαιώσει το δικαστήριο, ήμαστε σε θέση να αποφύγει την εφαρμογή μιας πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες καταρτίστηκαν και λάβει κατάλληλες οδηγίες και έτοιμες εκρηκτικών μηχανισμών», - Σαακασβίλι, δήλωσε. Ο επικεφαλής της δημοκρατίας προστίθενται στα υπάρχοντα στις παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, «τα άτομα αυτά έχουν ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από το κατεχόμενο έδαφος, περνάει "Νέα-Γεωργία".
"Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου, η αστυνομία για την αποτελεσματική εργασία τους και να ενθαρρύνει την περαιτέρω εντείνουν τις ενέργειές τους», - κατέληξε στο συμπέρασμα Σαακασβίλι.



Ρωσική Major
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, Εκατερίνα Zguladze ανακοίνωσε αποκαλύψει μια σειρά επιθέσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα το φθινόπωρο του 2010. Σύμφωνα με αυτήν, οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν κάτω από τις διαταγές ενός αξιωματικού του ρωσικού στρατού Major Eugene Μπορίσοφ.
«Στην υπό κρίση υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Gogita Arkania, κάτοικος της περιοχής Gali, η οποία έλαβε τα εκρηκτικά και η δουλειά του ένας αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Αμπχαζίας, Major Eugene Μπορίσοφ», - δήλωσε ο Zguladze.
Τρομοκρατικών πράξεων και των ερμηνευτών
Επιπλέον Gogity Arcania 4 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν Johnny Abulade και Miriam Nikolava, η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ασχολήθηκαν με την απόκτηση και τη μεταφορά των εκρηκτικών, ο οδηγός Gocha Hurtsilava και Goderdzhi Arkania και Leila Hurtsilava. Η αστυνομία ισχυρίστηκε επίσης ότι κρύβονται στην περιοχή Γκάλι που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις Merab Kolbaiya το παρατσούκλι "Kocho" και Mukhran Tshadaiya, η οποία από το 2003 καταζητείται για απαγωγή, μεταδίδει τηλεοπτικό κανάλι Rustavi 2
Πόρισμα κλήσεις Gogitu Arkanov και Merab Kolbaiyu κύρια οργανωτές και εκτελεστές των διαφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων: 22 Σεπτεμβρίου έκρηξη βόμβας κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Τιφλίδα στις 2 Οκτωβρίου άγνωστος επιχείρησε να ανατινάξει τη γέφυρα του σιδηροδρομικού κοντά στο χωριό Chaladidi κοντά Hoby, 21 Οκτωβρίου, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στη Γεωργία κεφαλαίου. 28 Νοέμβρη μια βόμβα εξερράγη στο δρόμο Javakhishvili Τιφλίδα κοντά στο γραφείο του Εργατικού Κόμματος. Σκοτώθηκε κάτοικο Νίνο Gordeziani. Επίσης στις 28 του Νοέμβρη έκρηξη κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ στην Τιφλίδα περιοχή Mukhiani.
Γεωργίας Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε κανάλια αναζήτηση βίντεο στο σπίτι Abuladze, κατάσχεση των εκρηκτικών, ομολογίες Arcania και καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τους καλλιτέχνες επιθέσεις Μπορίσοβα. Σύμφωνα Zguladze πριν από κάθε έκρηξη αναφέρονται Borisov σχετικά με την προετοιμασία της επιχείρησης και, στη συνέχεια υπόλογες για την απόδοσή του. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο Zguladze, αριθμό τηλεφώνου, το οποίο Boris χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τους υπόπτους, που έχει καταχωρηθεί στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Οι νόμου οργάνων επιβολής της Γεωργίας που αποσύρονται από ένα από τα κρατούνται 13 μονάδων των εκρηκτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων εννέα δοχεία γεμάτα με RDX, τέσσερις εκ των οποίων ήταν γεμάτη με καρφιά, και το ένα σφαίρες. Συνολικά βρέθηκαν 10 kg RDX.


"Πρόκληση"
Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας της επιτροπής για τα διεθνή θέματα Konstantin Kosachev βέβαιος ότι οι δηλώσεις της γεωργιανής ηγεσίας δεν μπορεί να έχει τίποτα να κάνει με την πραγματικότητα.
Πρώτον, η Ρωσία, κατ 'αρχήν, δεν ασχολούνται με την τρομοκρατία, ποτέ και πουθενά δεν χορηγός, αλλά είναι το θύμα.
Δεύτερον, είναι σαφές γιατί Μόσχα έπρεπε να κάνει ό, τι τώρα κατηγορεί την Τιφλίδα. «Έχουμε στη Γεωργία είναι πραγματικά μια σύνθετη σχέση, αλλά δεν είμαστε σίγουρα σε πόλεμο. Το κεφάλι μου δεν έρχεται, αυτό που στη συνέχεια θα έχει ως στόχο να καταθέσουν ή να οργανώσουν τρομοκρατικές ενέργειες », - δήλωσε ο Kosachev. Ο αναπληρωτής σημείωσε ότι, όταν αλλού υπάρχουν "παρόμοια περιστατικά", αλλά, αντιθέτως, να ενισχύσει τη θέση της σημερινής κυβέρνησης, δίνοντας στους ανθρώπους την εντύπωση ότι περιβάλλονται από εχθρούς.
Kosachev Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία δεν είναι η πρώτη φορά που οι συλλήψεις και προσγείωσης: το φθινόπωρο του 2010 στη χώρα, συνελήφθησαν 15 άτομα, Ποια Τιφλίδα έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας. Τέσσερις από αυτούς είναι Ρώσοι πολίτες. Ωστόσο, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί, δήλωσε ο Kosachev.
Κατά τη γνώμη του, πρέπει ακριβώς να κρατήσει Σαακασβίλι στην γεωργιανή κοινωνία, την εικόνα της Ρωσίας ως εχθρό. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλο και περισσότεροι Γεωργιανοί θέλουν να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά «δεν ταιριάζει η πολιτική φιλοσοφία του Σαακασβίλι, και τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο από την Τιφλίδα μπορεί να θεωρηθεί ως" μια άλλη πρόκληση, "κατέληξε στο συμπέρασμα Kosachev.


ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS
http://aktiovonitsapress.blogspot.com/

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS