Η γερμανική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει σχέδια για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από το επόμενο καλοκαίρι, σηματοδοτώντας την πιο ριζική μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων από την μεταπολεμική ίδρυσή της και μια σημαντική αλλαγή στη γερμανική κοινωνία.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει σχέδια για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από το επόμενο καλοκαίρι, σηματοδοτώντας την πιο ριζική μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων από την μεταπολεμική ίδρυσή της και μια σημαντική αλλαγή στη γερμανική κοινωνία.
Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, η οποία θα μετατρέψει την Bundeswehr σε μια πλήρως επαγγελματική δύναμη της άμυνας τον Ιούλιο του 2011, το μέγεθος της υπάρχουσας στρατιωτικής και αναποτελεσματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό της θα μειωθεί σημαντικά ως μέρος ενός διαδικασία περικοπής του κόστους με στόχο την ξυριστική περίπου 8 δις € (£ 6,8 δισ.) από τον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών.
Μιλώντας στο περιθώριο μιας διάσκεψης Δρέσδης για την κατάσταση με τη στρατιωτική άμυνα υπουργός κ. Karl-Theodor zu Guttenberg, ονομάζεται η απόφαση «υπεύθυνη και σωστή».
Οι αλλαγές αυτές αποτελούν συνέχεια συστάσεων από τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που έχουν καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις "αναποτελεσματικό" και "σε απελπιστική ανάγκη εκσυγχρονισμού".
Guttenberg δήλωσε ότι προβλέπεται η έναρξη ενός προγράμματος οικειοθελούς ανοικτή σε άνδρες και γυναίκες που θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν στο στρατό για έως και 23 μήνες, προκειμένου να κατευνάσει τον μεγάλο αριθμό των Γερμανών που είναι αντίθετοι με τις αλλαγές στον πυρήνα της πολιτικής της μεταπολεμικής Γερμανία, Η οποία θεωρείται τόσο ιερό είναι εδραιώθηκε στο Σύνταγμα. Αλλά τόνισε ότι ο εθελοντικός τομέας δεν θα βοηθήσει την ικανότητα της Γερμανίας να συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό.
Η στρατιωτική ιδρύθηκε το 1955, και στρατολογία - εισήγαγε δύο χρόνια αργότερα - έχει θεωρηθεί ως απαραίτητο μέσο για τη διασφάλιση της ένοπλες δυνάμεις διατηρούν στενή σχέση με την κοινωνία των πολιτών, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη του τρόπου με τον οποίο το ναζιστικό κόμμα ήταν σε θέση να χειραγωγήσουν τους επαγγελματίες στρατιωτικούς το 1930. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι έχει εμποδίσει τον εκσυγχρονισμό του στρατού.
Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα έκκληση προς τους στρατηγούς της Γερμανίας να αδράξουν την ευκαιρία να γίνουν τα «σύμβολα της τη βούληση για αλλαγή" και να αποτελέσει παράδειγμα για το υπόλοιπο του έθνους.
"Μπορείτε να κάνετε μια πραγματικά σημαντική συμβολή σε μια σύγχρονη και ισχυρή στη Γερμανία», είπε στο συνέδριο της Δρέσδης.
Νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και αδελφού κόμματος του, της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) ψήφισαν υπέρ της κατάργησης των εθνικών υπηρεσιών κατά την ετήσια συνέδρια του κόμματος τους, αφαιρώντας το τελευταίο σημαντικό πολιτικό εμπόδιο για την ευρεία τις αμυντικές μεταρρυθμίσεις.
Η CDU ψήφισε επίσης υπέρ της μετατροπής του στρατιωτικού Γερμανία ή Bundeswehr σε έναν πλήρως επαγγελματικό στρατό, ο οποίος στρατιωτικοί στρατηγικοί επί μακρόν επέμεναν ότι ήταν αναγκαία για να αντιμετωπιστούν σύγχρονες απαιτήσεις. Πιο αποφασιστικά είπαν ότι θα αυξήσει εκστρατευτική ικανότητα.
Το μέγεθος του στρατού είναι να μειωθεί από 240.000 σε 163.500 στρατιώτες, αλλά αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων που μπορεί να αναπτυχθεί στις ξένες αποστολές από την τρέχουσα 7.000 έως 14.000.
Η απόφαση δεν είναι μόνο μια πρωτοποριακή ένα για στρατό της χώρας, αλλά επίσης αποτελεί σημαντική πρόκληση για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες νέοι άνδρες από την ηλικία των 18 ετών, οι οποίοι είτε λόγω απόψεις ειρηνιστής ή για λόγους υγείας εξαιρέθηκαν από εθνικό καθήκον παροχής υπηρεσιών, συντάχθηκαν σε θέσεις στα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας και νοσοκομεία αντ 'αυτού, όπου είχαν θεωρηθεί ως πολύτιμη πηγή φθηνού εργασίας.
Οι διατάξεις θα πρέπει τώρα να γίνουν για να συνδέσετε ένα έλλειμμα περίπου 90.000 εργαζομένων αυτών. Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αλλαγές λέγοντας ότι θα διατηρήσει ένα πρόγραμμα για τους νέους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές για την κοινωνική εργασία, με το επιχείρημα ότι η ζήτηση για να αναλάβουν τέτοιες θέσεις για μετά το σχολείο και προ-πανεπιστημιακή νέοι θα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και όταν η εθνική υπηρεσία διαλυθεί.
ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS
http://aktiovonitsapress.blogspot.com/