Κλασικό κυριακάτικο ροστ μπιφ με χοντρό μακαρόνι

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα σε δόντια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε. Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του. Το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω.
Το βάζουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5΄. Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και κεφαλοτύρι. argiro.gr

Υλικά συνταγής


  • 1.200 γρ. μοσχάρι, σπάλα, στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο νερό ζεστό ή ζωμός κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μπαχάρι, γαρύφαλλο, κανέλα με μέτρο
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS