Αναζητούν πρόθυμους Εφιάλτες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 20140 σχόλια

Η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλες "θυσίες" από τον Σαμαρά και...
τον Βενιζέλο για το καλό της.


Η Ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα και τη δεύτερη ως τραγωδία. Η φάρσα της σωτηρίας της χώρας είναι η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λ. Παπαδήμο που αλυσόδεσε τη χώρα στα δεσμά του δεύτερου Μνημονίου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Και με συμφωνημένη την παράδοση της εξουσίας στον μέχρι τότε σκληρά αντιμνημονιακό Αντ. Σαμαρά.

Το συνταγματικό εκείνο πραξικόπημα οδήγησε στην εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, στην εκπαραθύρωση του Γ. Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο -που επιτέλους κατάφερε να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-, στη διάλυση του ΛΑΟΣ, στην εκτόξευση των ποσοστών της Χ.Α. και στον σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής καταστροφής" που εφάρμοσε πιστά τις οδηγίες της τρόικας.

Αποτέλεσμα, ύστερα από δύο χρόνια από τις εκλογές του 2012, η Ελλάδα έχει υποστεί χειρότερη καταστροφή από εκείνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η ΔΗΜ.ΑΡ. πλήρωσε το τίμημα της συμμετοχής της στην κυβέρνηση με την πολιτική της απαξίωση και τα Μνημόνια, παρ' όλο που ο κ. Σαμαράς τα έσκιζε μέρα - παραμέρα, είναι πάντα εδώ. Ο πρωθυπουργός έχει διαψεύσει το σύνολο των εξαγγελιών του και έχει επιβεβαιώσει την πλήρη υποταγή του στους δανειστές.

Δύο χρόνια μετά, η μαγική εικόνα της εξόδου στις αγορές, της ανάπτυξης, της βιωσιμότητας του χρέους, διαλύθηκε και η έξοδος από το Μνημόνιο τού επιστράφηκε από την τρόικα ως "ακατάλληλο δι' ανηλίκους". Είναι ολοφάνερο ότι η χώρα καταρρέει. Ζούμε σε μια κατάσταση όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλες "θυσίες" από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για το καλό της. Η κοινωνία μας αδυνατεί και αρνείται να σηκώσει άλλα βάρη, να πιστέψει σε νέες υποσχέσεις. Αρνείται να αυτοκτονήσει.

Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει. Ότι οι Έλληνες τούς έχουν ήδη πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν αύριο και γι' αυτό θα κάνουν ό,τι τους περνά από το χέρι για να μείνουν γαντζωμένοι στην κυβέρνηση. Είναι ικανοί για κάθε είδους ασύμμετρη αθλιότητα. Το να συνεχίσει η χώρα να ζει σε αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας θα ήταν καταστρεπτικό για τη χώρα, για τους πολίτες, για τη Δημοκρατία. Κάθε προσπάθεια αναβολής των εκλογών δεν αποτελεί μόνο απόπειρα συνταγματικής εκτροπής, αλλά απόπειρα κατά του ελληνικού έθνους.

Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσοι "πρόθυμοι" τους δώσουν χέρι βοηθείας. Θα είναι συνεργοί στην παράταση της ελληνικής τραγωδίας. Όσοι συναινέσουν στην παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουν ότι γι' αυτούς δεν θα υπάρξει κάθαρση, ότι η Ιστορία θα τους κατατάξει δίπλα στον Εφιάλτη, που άνοιξε το μονοπάτι στους Πέρσες για να χτυπήσουν πισώπλατα...
avgi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS