"Ρουκέτα" Κουρουμπλή - Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρει λύση με το χρέος τότε θα βρεθεί στην ίδια μοίρα με τη ΝΔ - "Βόμβες" και από Σταθάκη

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 20140 σχόλια

- "Φωτιές" ανάβει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής
- Στα... χνάρια της Νέας Δημοκρατίας βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος
- Οι δηλώσεις Σταθάκη α λα Σόϊμπλε για τις μονομερείς ενέργειες που... δεν θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


- Το "ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε" του Αλέξη Τσίπρα
- Όλο το παρασκήνιο δύο εικοσιτετράωρα πριν την τρίτη, κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας

Λιγότερο από δύο ημέρες πριν την τρίτη, καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μόλις λίγες ώρες πριν τη νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΕΡΙΤ, σήμερα στις 18:30 το απόγευμα, το πολιτικό σκηνικό παίρνει ξανά "φωτιά".

Στη συγκεκριμένη φάση, όσον αφορά στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού δηλώσεις διαφόρων βουλευτών έχουν βάλει... "μπουρλότο" στην Κουμουνδούρου.
Η "βόμβα" Κουρουμπλή


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί την πηγή της αστάθειας της χώρας και τόνισε αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρει λύση τότε θα βρεθεί στην ίδια μοίρα με την ΝΔ.

«Η πηγή της αστάθειας στη χώρα προέρχεται από τη μη βιωσιμότητα του χρέους και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν καταφέρει να το καταστήσει βιώσιμο, θα βρεθεί στην ίδια μοίρα που είναι τώρα η ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως είναι δύσκολο η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους 12 βουλευτές που υπολείπονται για τον κρίσιμο αριθμό των 180, εκτιμώντας ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές.
"Φωτιά" και από Σταθάκη


Λίγο νωρίτερα,  και μάλιστα λίγες ώρες αφού, μέσω συνέντευξής του στη Bild, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε μήνυμα πως «κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Γιάννης Σταθάκης. τονίζει πως όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνει κυβέρνηση θα αντικαταστήσει μεν το Μνημόνιο αλλά θα το διαπραγματευτεί και δεν θα το σκίσει.
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εάν εκλεγεί κυβέρνηση», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

«Η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνολική και θα αφορά τόσο την απομείωση του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όσο και την αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα οικονομικό πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες κομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ακόμη ότι «το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το αν θα συνεχίσουν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ή αν θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να γυρίσει μια νέα σελίδα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τσίπρας για... διαπραγμάτευση


Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή, στο οποίο τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει και όχι για να διχάσει...


Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις".

Ακόμη, στο άρθρο του, αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ "αντλεί την δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν".newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS