Νίκη Φούντα: Και πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλογές!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 20140 σχόλια

Να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο του 2015 πρότεινε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, μιλώντας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.
Η Νίκη Φούντα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», είπε χαρακτηριστικά:


«Θεωρώ ότι είναι απαξίωση του Συντάγματος να λέω αν θα ψηφίσω ή αν δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο, πριν καν ανακοινωθεί το όνομά του. Αν είναι να κινηθούμε σε μια κατάσταση διεκδικήσεων, προτείνω να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 και ότι θα προταθεί ένας Πρόεδρος κοινής αποδοχής και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από όλα τα κόμματα...».

Συμπλήρωσε δε την πρότασή της, λέγοντας:

«...να γίνει πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ένας εξάμηνος διάλογος για τα προβλήματα της χώρας, την εθνική ανασυγκρότηση, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά όχι το χρέος και τη διαχείρισή του, διότι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση. Και αυτή η διακομματική επιτροπή να προτείνει πράγματα, για να γυρίσουμε σελίδα και η επόμενη κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο και μετά να είναι υποχρεωμένη να βαδίσει σε αυτές τις αποφάσεις».
Σε ό, τι αφορά την προσωπική της στάση, η κ. Φούντα είπε:


«Θα προσπαθώ μέχρι τέλους να διαμορφώσω τα πράγματα με τον τρόπο με τον οποίο σκέπτομαι. Από κει και πέρα, αν κάποια στιγμή θεωρήσω ότι δεν είμαι χρήσιμη για το κόμμα μου και ιδίως για τη χώρα και την Αιτωλοακαρνανία, την οποία εκπροσωπώ, δεν αποκλείω κάτι. Τις αποφάσεις μου θα τις λάβω -αν είναι να πάρω κάποια απόφαση αντίθετη με την παρούσα κατάσταση- θα τις λάβω μόνο μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρο του κόμματος και συνάρτηση με την πορεία του κόμματος. Διότι, θα ήθελα να καταλάβω τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις του διαλόγου μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και της προγραμματικής σύγκλισης που πρέπει να γίνει... Προσωπικά, δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον κ. Βενιζέλο σε κανένα επίπεδο».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με το «Ποτάμι», εφόσον απορρίπτει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι «υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος: να πάει κάποιος σπίτι του…». ΑΠΕ -
ΜΠΕ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS