Αμβρακία Οδός: Το νέο επίσημο όνομα για τον Αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 20140 σχόλια

«Βαφτίσια» είχαμε εχθές στην επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στα μεγάλα έργα της Ηπείρου. Για να μην παρεξηγηθούμε τα βαφτίσια δεν είχαν να κάνουν με εκκλησίες και βρέφη αλλά με
..αυτοκινητόδρομο. Για να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένη κατά την επίσκεψη του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ στην περιοχή της Αμφιλοχίας μίλησε για τον Αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία και τον ονόμασε «Αμβρακία Οδός».
Το δελτίο τύπου στην αναφορά του για την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στο έργο ήταν «Κατά την επίσκεψή του στην Αμφιλοχία, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, την Αμβρακία Οδό. Η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, τμήμα της Αμβρακίας Οδού μεγάλης σπουδαιότητας, με το οποίο παρακάμπτεται η Αμφιλοχία από τον κόμβο της KNAUF έως το Λουτράκι με συντόμευση του χρόνου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, πάνω από μισή ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εντός του 2014 προγραμματίζεται η έναρξη ασφαλτόστρωσης των πρώτων 8 χλμ».

Να ενημερώσουμε πάντως πως με απόφαση προ ημερών του Υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δόθηκε παράταση στο τελευταίο τμήμα της «Αμβρακίας Οδού», αυτό της παράκαμψης Αμφιλοχίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Πάντως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σε ολόκληρο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας γίνεται μία «οδική επανάσταση» με νέους αυτοκινητόδρομους και άλλους σύγχρονους δρόμους, καθώς εκτός από την κατασκευή της Αμβρακίας και της Ιόνιας Οδού σε κατασκευή είναι τα οδικά έργα Πλατυγιάλι-Αγιος Δημήτριος, που αποτελεί συμπληρωματικό άξονα της Ιόνιας Οδού και το έργο Αγρίνιο-Αγιος Βλάσης που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγους μήνες. Τα έργα αυτά θα αποδίδονται σταδιακά από το 2015 μέχρι το τέλος του 2016 και θα μεταμορφώσουν το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας σε σύγχρονο, ασφαλές και άνετο και από «οδικό ουραγό» θα την φέρουν ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες με τους περισσότερα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων και δρόμων ταχείας κυκλοφορίας. Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS