«Γονάτισαν» μισθωτούς και συνταξιούχους με την ανελέητη φορολόγησή τους

Παρασκευή 22 Αυγούστου 20140 σχόλια

Η κυβέρνηση εισέπραξε 555 εκατ. ευρώ περισσότερους φόρους.Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται, για το ότι οι ίδιοι άνθρωποι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες), κλήθηκαν να πληρώσουν βαρύτερους φόρους, παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, που δεν τους επιτρέπει ν` ανταποκριθούν στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις τους;

Αν και στο υπουργείο Οικονομικών δεν δίνουν ακόμα εξηγήσεις γι’ αυτή την υπεραπόδοση, όλα δείχνουν ότι έχουμε επανάληψη των αστοχιών που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ, όπου οι λανθασμένες παρεμβάσεις οδήγησαν σε πολύ μεγαλύτερη βεβαίωση φόρου.
Η διαφορά με τη φορολογία εισοδήματος είναι ότι δεν φαίνεται διάθεση διορθώσεων στην παρούσα φάση και όλα παραπέμπονται στις διαβουλεύσεις για τις φοροελαφρύνσεις. Στη φετινή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, οι νέοι συντελεστές και τα νέα κλιμάκια φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%. Η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας ήταν ότι από το σύνολο αυτών των αλλαγών, τα «καθαρά» έσοδα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα αυξάνονταν κατά περίπου 1,3 δις ευρώ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η βεβαίωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και μένει να αποδειχθεί σε τι ύψος θα φτάσουν οι τελικές εισπράξεις, αφού η «κόπωση» των νοικοκυριών είναι δεδομένη.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS