Άγριο κράξιμο των φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας στον Μ. Σαλμά

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 20120 σχόλια

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση στον Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά με αφορμή τα λεγόμενά σε πρόσφατα συνέντευξή του. Ο σύλλογος επισημαίνει πως ο υπουργός με τα λεγόμενά του για τις αμοιβές των φυσικοθεραπευτών προασπαθεί να αποπροσανατολίσει το κοινό από τα πραγματικά προβλήματα. Κάνει μάλιστα λόγο για αυτοδιάψευση του υπουργού από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ακόμη αμοιβές στους φυσικοθεραπευτές.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Θλίψη και αγανάκτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά στη ΝΕΤ την Κυριακή στους συναδέλφους του νομού Αιτ/νιας. Θλίψη για την αδυναμία του να αντιληφθεί τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθεί, σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και αγανάκτηση για την προσπάθεια του, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Προφανώς αναφερόμενος στους φυσικοθεραπευτές, ή δεν ήταν καλά πληροφορημένος, (που όφειλε να ήταν) ή εννοούσε, άλλους παρόχους, που ως γνωστό παρέχουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Παρουσίασε τους 2040 φ/τες συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ως πλουσιοπάροχα αμειβόμενους και μάλιστα με εξασφαλισμένο μεσοσταθμικό μηνιαίο εισόδημα 3500 ευρώ !!!!Για πιο εξασφαλισμένο εισόδημα ομιλεί ο Αν.Υπουργός(??) όταν είναι γνωστό σε όλους, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει να πληρώσει από τον Απρίλιο του 2012 και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα του 2010 & 2011 από τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Τα λεγόμενα του και μόνο τον ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ.
Η Μηνιαία δαπάνη για Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας (στοιχεία ΕΟΠΥΥ) είναι 6 εκ./ 2040= 2940 ευρώ μεικτά, μείον 33% παρακράτηση 1970 ευρώ καθαρά!!! Ενοίκιο; Aσφαλιστικές εισφορές; Εξοπλισμός; Άλλα έξοδα; Αυτό είναι το εξασφαλισμένο μέσο μηνιαίο εισόδημα αν πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί το 95% του συνόλου των ασφαλισμένων. Αν εκατοντάδες φ/τες αμείβονται με ποσά άνω των 15000 ευρώ, όπως επίσης ανέφερε ο Αν. Υπουργός, η συνολική μηνιαία δαπάνη θα ήταν πολλαπλάσια!!!! Αρκούν μόνο 400 φ/τες Χ 15000 = 6εκ. για να καλύψουν την συνολική μηνιαία δαπάνη!!! Οι υπόλοιποι 1640 δεν παίρνουν ούτε 1 ευρω;
Αντί να μας δίνει τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, (ο έλεγχος της νομιμότητας είναι ευθύνη του ΕΟΠΥΥ), που επί μήνες κατά δήλωση του εισπράττουν τα ποσά αυτά και που πρώτοι εμείς θα επικροτούσαμε, ενέργειες κατά της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η δαπάνη για φυσικοθεραπεία ετησίως δεν ξεπερνά το 1% ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ-ΤΑΥΤΕΚΩ-ΟΓΑ).Είναι μικρότερη ακόμη και από την δαπάνη ενός μόνο ταμείου του ΟΠΑΔ των προηγούμενων χρόνων.
AΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ
Η φυσικοθεραπεία δυστυχώς, με την ευθύνη και την ανοχή της Πολιτείας αντί να είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας, στα χέρια των πτυχιούχων φυσικοθεραπευτών, χρησιμοποιείτε σήμερα ως μέσον κέρδους επιχειρηματικών συμφερόντων και απομύζησης του ΕΟΠΥΥ. Ξέχασε ο Αν.Υπουργός να αναφέρει κάτι για αυτά.

Κε Υπουργέ,
Οι φυσικοθεραπευτές παρόλη την πικρία και αγανάκτηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις σας, θα καταθέσουν προτάσεις, όπως και εσείς ζητήσατε, στα πλαίσια της κοινής επιτροπής (Υπ. Υγείας- ΠΣΦ –ΕΟΠΥΥ) μετά την δέσμευση του Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου, για τον εξορθολογισμό των δαπανών της φυσικοθεραπείας
Πιστεύουμε ότι θα δώσουν λύσεις κοινά αποδεκτές, προς όφελος των ασφαλισμένων, που τόσο τις έχουν ανάγκη σήμερα.Ο Έλληνας Φυσικοθεραπευτής προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην πιο απόμακρη γωνιά της Ελλάδος και έχει καταξιωθεί στην κοινωνία. agrinioculture.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS