Επιδοτούμενος παιδικός σταθμός ζητά τρόφιμα για να ταΐσει τα παιδιά !

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 20120 σχόλια

Χωρίς μεσημεριανό γεύμα απειλούνται να μείνουν 50 βρέφη και νήπια σε επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Ηγουμενίτσας.
Οι ιδιοκτήτες του σταθμού διαμήνυσαν στους γονείς ότι τα παιδιά τους δε θα λαμβάνουν μεσημεριανό γεύμα, αν δεν καταβληθούν τροφεία 60-70 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενοι περικοπές που έχουν υποστεί τα επιδοτούμενα - μέσω ΕΣΠΑ - προγράμματα για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.Μόλις χτες,η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε ότι για να φάνε φαγητό τα βρέφη που πηγαίνουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, θα πρέπει οι γονείς τους να πληρώσουν επιπλέον τροφεία. Αυτό προβλέπει απόφαση της συγκυβέρνησης και σε συμφωνία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και το Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Μέχρι τώρα, για όσα παιδιά είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι γονείς τους δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ, αφού όλο το ποσό για το κόστος των υπηρεσιών για κάθε βρέφος καλυπτόταν από το ΕΣΠΑ.


Το πρόβλημα αφορά άμεσα 61.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Παιδιά οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα, παιδιά που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών... Αυτές οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, γι' αυτό και έκαναν αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ετσι, οι γονείς καλούνται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μη μείνουν νηστικά τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση του ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Ηγουμενίτσα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν φαγητό από το σπίτι τα παιδιά που οι οικογένειές τους δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τα πρόσθετα τροφεία. Και μπορεί να επικαλεστούν βάσιμους λόγους γι' αυτή την απαγόρευση (σ.σ. να μην τρώει το ένα παιδί διαφορετικό φαγητό από το άλλο στο ίδιο τραπέζι), ωστόσο σε αυτή την περίπτωση αυτό λειτουργεί εκβιαστικά στους γονείς για να πληρώσουν τα 60 ή 70 ευρώ.

Και βέβαια παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει με όσες οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ γιατί δεν έχουν...Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μόνο μία πλευρά - πολύ σοβαρή - του ζητήματος παιδικοί σταθμοί. Θυμίζουμε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά έχουν αποκλειστεί από παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ χιλιάδες οικογένειες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση, αφού ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα κοπούν λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές από τις άγριες περικοπές της κυβέρνησης στα κονδύλια των δήμων. epirusgate you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS